Gondoltad, összeírod egy rövid kis to-do listára azt a pár hátralévő teendőt, valójában csak utolsó simításokat, ami kapásból eszedbe jut és a harmadik A4-es oldal felénél elkezdett rángatózni a szemed sarka. Nagyon gyorsan tedd félre azt a listát és kapd elő ezt helyette:

1. Azonnal értesítsd a barátnőidet (koszorúslányaidat?), hogy mit műveltél! Remélhetőleg sikerül elütniük a helyzetet pár poénnal és rávilágítanak, hogy a listádon feltehetőleg olyan dolgok is szerepelnek, hogy “hajat mosni”, “szolizni”. Jobb estben meginvitálnak egy neurológiai fröccsre is. Abból ne kerekíts újabb problémát magadnak, hogy vajon már az idegeikre mész-e! Hidd el, volt már és még sok-sok alkalmad lesz viszonozni a türelmüket és megértésüket!

2. Hallgasd meg az Élvezd-et gondolat-elnyomós hangerőn, akár többször is, és hagyd, hogy meggyőzzenek a srácok!

3. Elő a humorral és öniróniával! Próbáld meg kívülről látni a helyzetet és nevess rajta! Ha nem megy, erőszakkal állítsd le magad és pepecselj valami hülyeséggel! Készíts egy keep calm vagy egy first world problem mémet az éppen aktuális fő problémádról és oszd meg vagy állítsd be háttérnek!

4. Végezz fizikai munkát, takarítsd ki az egész lakást! Nagyon jól fog esni, hogy nem csak szellemileg purcansz ki. Ráadásul a tiszta, rendes környezetben a kusza gondolataidat is könnyebben tudod rendezni.

5. Végy egy mély levegőt és válassz ki egyetlen egy feladatot a szuper kis listádról! Erre fókuszálj és ne egyben nézd a sok-sok teendőt! Tudatosítsd, hogy semmivel nem álltok rosszabbul a szervezéssel, mint a lista megírása előtt. Sőt.

comments