Sok-sok érv szól a nyári esküvő mellett, melyek többsége az időjárással kapcsolatos és emiatt egyik sem garantált, de azért jó eséllyel kalkulálhatunk velük: hosszú nappal, mesés aranyóra, meleg éjszaka, szabadtér. (Az ellenérvekről majd máskor.) Amiről viszont mindezért cserébe biztosan le kell mondanunk, azok például a tündéri mezei virágok, amikből elképzeltük a csokrunknak és a dekorációt, amikről egy csomó gyönyörű képet is gyűjtöttünk a Pinteresten és amelyek már réges-régen (tavasszal) elvirágoztak… ez a szomorú igazság. Aki olyan szerencsés mint mi, azt a virágdealer-e időben felrázza ebből a naiv fantáziálásból és tálal valami más, szerethető alternatívát.

love

Fel a fejjel, mezei virágok helyett a júliusi és augusztusi menyegzőkön a dinnye a legnagyobb menőség! Ha bevállaljátok, a vendégek nagyon fogják értékelni az üdítő finomságot a tikkasztó melegben, ugyanakkor őrült nagy móka és számtalan formában tálalhatjátok. Hogyan is?

Hagyományosan, szeletekben. Gondoljunk az elfogyasztás módjára és törekedjünk a minél kisebb formátumra, hogy mindenki bátran fogyasszon a lédús gyümölcsből.

szelet

Saját héjában. Kockázhatjuk is, de csinos gombócokat is kanyaríthatunk fagyiadagoló kanállal vagy karalábévájóval.

gomboc2

Kombinálva, tortaként: szeletekben és gombócokban.

kombinalt

Különböző, kreatív formákban, sütiszaggatók segítségével.

szivecske

Dinnye-pop-ként.

pop1

Salátában, gyümölcssalátában. Receptek például ITT.

salata

Juice-ként vagy koktélban. Receptek ITT és ITT.

ital2

Kölcsön képek: Köszi Köszi Köszi Köszi Köszi Köszi Köszi Köszi

comments