Az összes esküvőszervezési ütemterv az időpont és a helyszín kitűzését határozza meg első és legfontosabb teendőként, az eljegyzés-bejelentős örömturnét követően. És igazuk is van. Mondjuk, ha tovább nem is, eddig a biztos alapot nyújtó startvonalig józan paraszti ésszel is eljutunk. A két alapkő egyébként nem is kezelhető külön, hiszen vagy az időpontunk fix, valamely szubjektív szempont (számmisztika, évforduló, csillagállás stb.) miatt, vagy a helyszínhez ragaszkodunk olyan erősen, hogy amíg reszketve várjuk a szabad időpontokat a helyszíngazdától, azzal nyugtatgatjuk magunkat, hogy végülis részünkről akár keddek, szerdák, csütörtökök is szóba jöhetnek.

Nálunk az utóbbi felállás játszott. A véneki Aranykert Tábor és Fürdőtó már akkor a kislányos-kisfiús esküvői álmodozásunk részévé vált, amikor három évvel ezelőtt két vagy három nyári napot töltöttünk ott a barátainkkal. Majd, amikor az egész valósággá és kőkemény tervezéssé vált, alaposabban, objektív szempontok alapján átgondolva örömmel konstatáltuk: a szigetközi kis település szitiszenterét alkotó templom-faluház-fürdőtó-tábor együttes mindent tud, ami szükséges az álmunk megvalósításához. Egyébként a község földrajzi elhelyezkedése sem mindennapi: a Szigetköz azon csücske, ahol egymásba torkollik az Öreg- és a Mosoni-Duna. Micsoda metafora! (Persze erre csak később jöttünk rá.)

helyszin7_ati helyszin8_ati

Talán még emlékeztek mindarra a jóságra, amiket a táborokról, mint lehetséges (és erősen ajánlott) esküvői helyszínekről írtunk. Akkor még csak fejben végigjátszott – néhány, a házigazdáinkkal folytatott előzetes egyeztetések során tisztázott érvvel megtámogatott – elméletünket osztottuk meg veletek, mostanra azonban színtiszta tapasztalatból állítjuk ismét: a tábor a kedvencünk.

Ahogy a fotók is elárulják, gyakorlatilag full szabadtérre szerveztük a lagzit. Ez volt az álmunk, vállaltuk a kockázatot és bejött. A szabadban, pláne kint a természetben, a csillagos ég alatt, fák között partizni leírhatatlan élmény. Ott magától értetődik, hogy minimum napfelkeltéig táncoltok. Apróságnak tűnhet, de ha jobban belegondolunk óriási előnye a szabadtéri buliknak, hogy nem szakad ketté a társaság: dohányosokra és nem dohányzókra. Ha követnétek a példánkat, Ti is készüljetek esőhelyszínnel! Nekünk dupla szerencsénk volt: egyrészt sikerült opciósan lefoglalnunk egy rendezvénysátrat, másrészt végül nem volt rá szükség.

helyszin1_timihelyszin4_timihelyszin5_timihelyszin3_tamas

Vének varázsa nagyon összetett, megérne egy Jókai-féle 40-50 oldalas tájleírást, de ami a leginkább megfogott minket benne az talán a világvége érzés, amit a Győrből odáig vezető 20 perces út garantál, mely során szépen fokozatosan kopik ki a forgalom az odalátogató mellől és csendesedik el a tudat. Így odaérve (pl. a templom küszöbén) már egyáltalán nem szükséges bevetni a 3-2-1-es instant relax technikát.

helyszin6_tamas

A fotókért Köszi: 1-2.: Miletics Attila, 3.: Tóth Olivér 4-5.: Csörgő Tímea, 6-7.: Polgárfi Tamás

Bohém esküvőtök volt vagy lesz?
Segítsetek más pároknak: küldjetek nekünk beszámolót, fotókat, osszátok meg velünk tapasztalataitokat, tippjeiteket, hogy szétkürtölhessünk, vagy hívjatok meg minket is! :) A lényeg, hogy írjatok nekünk!

comments