Az esküvő időpontjának és helyszínének lefixálása után a következő fontos teendő a meghívó kiválasztása / megtervezése / megrendelése / elkészítése. Lenne. Azért ne halogassátok nagyon, pláne nyári esküvők esetén, amikor még sok jó embert is nehéz egy kis helyre összecsődíteni!

Mi saját tervezésű pop-up meghívókat készítettünk, (repapír) kraft kartonból. A nyomdából “lapra szerelve” érkezett szitanyomatokon apró vágójeleket rejtettünk el és szipiszupi precíziós papírszikével, egyesével metszettük ki a 3D-s effekthez szükséges részeket, majd ragasztottuk össze a külső oldalt a medzsik belső lappal. Ha Ti is hasonlót szeretnétek, de nem vagytok önjelölt garázsgrafikusok és nem pontosan tudjátok mi az a vektoros grafika meg a nyomdai pdf, akkor a nyomdai leadásig tartó szakaszhoz inkább kérjetek tanácsot vagy segítséget egy hozzáértő ismerőstől.

meghivo1meghivo2meghivo3Íme, a nyomdai átvétel utáni, vagdosás előtti állapot…

meghivo5

…és az elrejtett “vágójelek”.

meghivo4

A pop-up képek készítésének mestersége könnyen elsajátítható ennek a minimalista útmutató ábrának a segítségével. Persze kell kicsit méricskélni meg matekozni, de totál megéri, úgyhogy hajrá!

pop_up_tutorial

Nem csak meghívás, koszorúslánykérés is volt ám! A legjobb pajtinők a meghívóhoz passzoló, felkérő-ajándékot kaptak. A hobbiboltokban kapható, natúr dobozkák a meghívók átkötéséhez használt, fehér-piros baker’s twine zsinórhoz passzoló, papír betéttel gyűrűdobozzá alakultak. Maguk a gyűrűk is DIY csecsebecsék: rövidáru boltokban kapható gombbehúzó, hobbiboltos gyűrű alap és pillanatragasztó segítségével készültek.

klanyok_gyuru1klanyok_gyuru2

Kölcsön kép: Köszi

comments