Egy komplett esküvői virágdekoráció összehozásában elképesztő sok meló van és mégis, a násznép általában természetesnek veszi hogy van, sőt talán fel sem figyel rá. (Persze a hiánya erősen feltűnne mindenkinek.) A SzucsFloVirág giccsmentes, vadregényes, burjánzó csokrai és oázisai mindenkit megleptek ééés a vendégeink odavoltak értük. Hát még az örömanyák és örömnagyi, a koszorúslányok, Domi és a tanúk, meg persze a dobócsokrot elkapó szerencsés, akik egy-egy saját csokorral / kitűzővel / karkötővel szert tett előnnyel olvadhattak bele a zöld környezetbe.

Réka: Amikor az öltözködés után megkaptam a csokrom, elállt a lélegzetem. Gyönyörű volt. Álmodni sem tudtam olyan szépet. Persze előzetesen egyeztettünk róla, de mivel maximálisan megbíztam Flóra ízlésében, tehetségében és tudtam, pontosan tudja, mi kell nekem, no meg a meglepetés élménye is vonzott, ezért nem volt egy konkrét fotó egy csokorról, hogy akkor azt másolja le.

Flóráról már nem először olvashattok a Bohém Esküvőn. Nem véletlenül. A blog kapcsán gabalyodtunk össze, aztán annyira egyetértettünk sok mindenben, hogy az első nagy, közös projektünk végül a mi esküvőnk lett. Megkértük, mesélje el, hogy csinálta azt a varázslatot akkor, július 27-re, mert nekünk elképzelésünk sincs… meseszerű volt minden, amit kreált.

Flóra: Nagyon jó volt együtt dolgozni Rékáékkal, szinte a családom részeivé váltak. Első látásra „beléjük szerettem”. Tudtam, hogy jó helyen vagyok, jó időben. Amikor összeültünk, azonnal beindultak az agytekervényeink. Rengeteg kérdéssel bombáztam őket: Szabadtéri vagy zárt helyszín? Hány főre számítanak? Hogy legyen a szállítás? Milyen színek domináljanak? Milyen lesz a teríték? Koszorúslányok, kitűzők, karkötők lesznek-e, kellenek-e… ??? Ami már biztos volt: a dátum és a szabadtéri helyszín. Amit szerettek volna: színes, mezei virágok és rengeteg zöld. És itt jöttem én. Mondtam nekik, hogy a mezei virágok nagy része akkorra sajnos már elvirágzik. Napokig agyaltam rajta, hogyan valósítsam meg az álmukat.
Végül a mezei virágos koncepciót egy picit átorientáltam a nagymamáink kertjei felé. Így kapott főszerepet a daliás dália és a rózsaszín tátika.  A menyasszonyi csokorba belekerült a máriatövis, aminek a használatát a legtöbb virágkötő tízszer meggondolja. Én belekötöttem egy szép nagy példányt. Csak egy gyors megjegyzés: amúgy az év gyógynövényének választották. S ha már gyógynövény, akkor a menta és a citromfű sem maradhatott ki a csokrok alapanyag repertoárjából. A nagymamám egy nagy kosárra valót szedett a kertjében, mindet a kisunokájának. (Ő is nagy virágmániás.) A mentához és a citromfűhöz csatlakozott a kapor és az éretlen szeder. Egyszerűen imádom. A nyár örök, nagy kedvence a lisianthus, amiről szeretném megjegyezni: nem, nem ő a szellőrózsa. Ha nagyon ragaszkodunk a magyarosításhoz, akkor préritárnics. A lisianthus volt az egyetlen elegáns virág a csokrokban. Visszatérő elemként alkalmaztam a kövirózsát. Használtam még molucellát (kagylóvirág), vadkaprot, eukaliptuszt , Aucuba japonica Variegata-t (tarka levelű babérsom), Amaranthus caudatus-t (díszparéj), Veronica-t (orvosi veronika), Zinnia elegans-t (rézvirág). A csokrok konzervdobozokban kerültek asztalokra.
Nagyon élveztem az előkészületeket. Két csupa szív, laza, stílusos embert ismerhettem meg. Bízom benne és érzem, hogy valami elkezdődött, hogy a hozzájuk hasonló pároknak köszönhetően kimozdulhatunk a sablonos és közhelyes, nagyüzemi esküvők világából. Gyönyörű virágok vesznek minket körül, merjünk álmodni!

menyasszonyi_csokor_450menyasszonyi_csokor2_450volegeny_kituzo_450

szulokoszonto_450koszoruslany_csokrok1_450koszoruslany_csokrok2_450dobocsokor_450tanu_karkoto_450asztali_diszek_3_450foasztali_disz_450

A fotókért Köszi: 1.,7.: Polgárfi Tamás, 2-3., 8-10.: Rechnitzer Zsófi, 4-6.: Miletics Attila

Bohém esküvőtök volt vagy lesz?
Segítsetek más pároknak: küldjetek nekünk beszámolót, fotókat, osszátok meg velünk tapasztalataitokat, tippjeiteket, hogy szétkürtölhessünk, vagy hívjatok meg minket is! :) A lényeg, hogy írjatok nekünk!

comments