Bár még csak a kiképzés elején tartunk, a legfontosabb taktikai elemeket már sikerült elsajátítanod. Már tudod, hogy a sikeres küldetés egyik kulcsmozzanata a rajtaütés és összetoboroztad elit alakulatodat a legszűkebb bizalmi körbe tartozó bajtársakból. Azonban az igazi terepmunka, maga a Mission, még odébb van. Le mernénk fogadni, ha most megkérdeznénk tőled, mi a következő lépés, rávágnád, hogy a gyűrű vásárlás. Ho-ho-hó! Csak lassan a testtel! Hiába a célpont elesését garantáló fegyverarzenál és a szupercsapat, ha az akció nincs tökéletesen előkészítve.

Ha egy ország annektálását tervezed, alaposan meg meg kell vizsgálnod, milyen fejlettebb, nagy múltú, befolyásos államokkal van szoros diplomáciai kapcsolatban, van-e anya-, vagy ami még fontosabb: apaország. Hiszen mit sem ér a hódítás, ha az Egyesült Szülők Közössége nem ismeri el az újonnan létrejött egybeolvadást.

operation_big_daddy_2

Vőlegény Boot Camp Rule No.3:
Időben hozd tető alá az ebédlőasztal paktumot, avagy kenyerezd le Aput!

Ahány küldetés, annyi specifikáció, de csak a legritkább esetben olyanok a körülmények, hogy az előkészítési szakasz során egy katona felmentést kaphasson a leszállási engedély beszerzése alól. Akár követed a tradíciókat, akár nem, erősen ajánlott megtisztelned leendő apósodat és anyósodat azzal, hogy egy titkos háttértárgyalás keretében beavatod őket a tervbe és kikéred véleményüket szándékoddal kapcsolatban. Bár ehhez a megmozduláshoz egy kicsit nagyobb bátorság kell, mint a végső célhoz, magához a lánykéréshez, nem hátrálhatsz meg ezen a ponton! Ezt Te is tudod. Egy kis erőgyűjtés még belefér, de nem vesztegethetsz el túl sok időt!

Abból az alapesetből indulunk ki, hogy jó kapcsolatot ápolsz a hátországgal. Vagyis nincs mitől félned, hiszen szeretnek téged. A sok vasárnapi ebéd már olyan közel hozott benneteket egymáshoz, hogy legyen bármennyire is kőszívű a vezérkar, biztos, hogy megenyhülnek majd a terved hallatán. Sőt, nagy valószínűséggel már jó ideje készülnek erre a háttérpaktumra. Ugye? Még szerencse, hogy manapság ez a mérföldkő már inkább csak afféle tiszteletkör. Gondolj bele, ha most még be kellene szerezned 100 kecskét vagy megnyerned egy lovagi tornát, hogy após jelöltedet meggyőzd rátermettségedről… E helyett elég ha pár kupadöntőt és bajnokit megnézel vele.

operation_big_daddy_3

Az Anyu meggyőzése sok esetben a feladat könnyebbik része. Neki nagy valószínűséggel elég annyi, hogy boldognak látja melletted a célpontot. Viszont ha ez nincs meg, akkor kár a gőzért! Akkor bizony hiába segítesz be a házimunkába.

Akárhogy is, a Vőlegény Boot Camp résztvevőjeként Te is pontosan tudod, a fenti erőviszonyok így vagy úgy, de már rég kialakultak. A szereplők jól ismerik egymást. Az idő elérkezett, minden körülmény adott a küldetés teljesítéséhez. Már csak a háttéralku megkötésére kell sort keríteni. A kérdés, hogy mikor és hol. Legyen bármilyen jó is a viszony, nem sok udvarló találkozgat anyósékkal kettesben, hármasban, ami nagyban megnehezíti a manővert. Nem, nem lesz elég az a pár perc, ameddig a célpont kimegy a mosdóba. (Vagy a konyhába szendvicset készíteni neked.) Ráadásul számolnod kell az olyan egyértelmű nyomokkal is, mint a meghatottság és a könnyek. Ezeket még a leggyakorlottabb katonák sem tudják fél perc alatt eltüntetni. Szóval csak türelem és okosan! Érezni fogod, mikor és hogyan kell cselekedned, hogy megkapd az engedélyt.

operation_big_daddy_1

Ha a paktum megköttetett és szabad a pálya, újabb, erős szövetségesekre tettél szert. Így már igazi nagyhatalomként készülhetsz az offenzívára.

Clear browser history!
Pihenj! Lelépni!

Íme az elmaradhatatlan jutalom link a cikkhez, amiből megtudhatjuk, hogyan használhatjuk a Flickr által biztosított 1 TB tárhelyet képek tárolásán kívül másra is:

Kölcsön képek: Köszi Köszi Köszi Köszi

comments