Sajnos a legklasszabb trendeket is utoléri az avatatlan kezek és szemek gátlástalan, kizsákmányoló élősködése, a túlpörgetés, az elcsépelés. Most többek között – de az élbolyban – a vintage van soron, kegyetlen ütemben cincálják szét azzal, hogy a nosztalgikus giccs szinonimájaként használják. Mivel mi is imádjuk a régi holmikat, nagyon szorítunk, hogy a vintázs fénykora képes legyen a túlélésre és még jó sokáig tartson.

Mindegy, hogy a vagány, retrós, fényreklámos, rock and roll irány vagy a romantikus, shabby-s, csipkés, franciás világ hívei vagyunk, a pusztító gagyitornádó mindkét tábort fenyegeti. Nem szeretnénk definiálni, sem pedig érvényes, nem érvényes korszakokat kijelölni, egyszerűen csak a vintage zászlaja alatt felvonultatott, újonnan gyártott giccs ellen tiltakozunk. A hullám főcsapásaként Távol-Keletről az Ebay-en át az ajándék- és lakberendezési boltok polcaira ömlő, ízléstelen szar ellen.

 BE vélemény:

bride_groom_bloee_xk

A valódi vintage cuccok ott lapulnak a nagyinál és bedobozolva a tárolóhelyiségekben. A többi pedig a bolhapiacokon, a garázsvásárokon, a régiség boltokban (de sajnos már ott is körültekintőnek kell lenni…). Fővárosi vadászatunk során majdnem biztosra mehetünk, ha a Tízdolog listájáról választunk terepet. Örömteli, diadalittas kincskeresést!

BE vélemény:

bride_groom_jee_xk

Kölcsön képek: BocsiKöszi BocsiKöszi BocsiKöszi Köszi

comments