Félreértés ne essék: nagyon is szeretjük a tortákat. Ha lehetne, minden étkezés helyett után ennénk egyet. szeletet. Szépek, ünnepélyesek és persze finomak. Legalábbis azok, amik elsőre eszünkbe jutnak. Aztán már nem nagyon jut más az eszünkbe… Viszont annyi klassz alternatív tortát láttunk a Pinteresten is meg esküvői vendégként is, hogy bőven itt volt már az ideje összegyűjteni őket egy nyálcsorgatós bejegyzésbe. Azért azt hangsúlyoznánk, hogy nem szükségszerű, hogy ezek kiüssék a ringből az IGAZI tortát, ám. Tecctorták, sorakozó!

Az abszolút kedvenc alternatív tortánk a sajttorta. Most nem a kekszes alapú, mascarponés cheesecake-re gondolunk, hanem ezekre a hedonista fantazmákra: az emeletes menyasszonyi tortát formázó, sajtkorong-tornyokra. Hát nem zseniális?! Hát még mennyire az a távozó vendégeknek 10-10 dkg sajtot csomagolni, aprósütemények helyett.

Egyre ismertebb a sütinyalóka vagy cake pop, ami a nevében rejlő ígéretnek maximálisan eleget téve, egy nyalóka formáját öltő, apró torta porció. Pont egy falatnyi. Hamm!

Mindannyiunkban ott él a vágy, hogy egyszer egy komplett tortára elegendő mennyiségű palacsintát süssünk. Pont mint a rajzfilmekben. De aztán mindig megesszük vagy idő előtt feladjuk. Itt a remek alkalom, hogy az esküvőnk ürügyén kisüttessük valaki mással a tortára valót.

Ilyen Jenga tortát bármilyen kisebb nyalánkságból felhúzhatunk. Szuperek hozzá a kekszek, cookie-k, fánkok, macaronok.

8_plusz_1_alternaitv_torta2

Kevesebb ősz hajszállal kell számolnunk, ha a Jengás megoldás helyett emeletes tortaállványra, vagy sütemény kínálóra pakoljuk a kis finomságokat. Ebben az esetben már a kevésbé sík felületű torta-helyettesítők is versenybe szállhatnak: cupcake-ek, pohárkrémek, stb.

Minden násznép nagyra értékeli, az év bármelyik szakaszában, de nyáron egészen biztosan, ha a keményvonalas édességek mellett gyümölccsel is készül az ifjú pár. Szintén emeletes állványon tálalva, vagy halmozva és egyre kisebb kosarakba helyezve, ugyancsak torta imitáció válhat a üdítő termésekből.

Nagy siker lehet a nyári lagzikon egy ilyen emeletes limonádé bár, friss citromokkal, mentával, egy külön jég szinttel.

Kedves, szerény, családias hangulatú desszertezésre a legjobbak az ilyen és ehhez hasonló, akár stócolt piték, piskóták.

Nagybetűs Plusz Egyként választottuk be az itthon még egyáltalán nem elterjedt kedvenceinket, a pucér tortákat. Ezek a bájosan bevállalós darabok szuper választások lehetnek a rusztikus lagzikra. De előre szólunk, hogy nehéz lesz meggyőznötök a cukrászotokat, hogy vállalja el.

 

Kölcsön képek: Köszi Köszi Köszi Köszi Köszi Köszi Köszi Köszi Köszi

comments