A múltkori ötállomásos fővárosi helyszínvadászatunk során kicsit megúszósra vettük a figurát, ugyanis csak a Kopaszi gátig merészkedtünk be a városba. Most viszont egy olyan éttermet ajánlunk, ami a legszigorúbb belváros-mérce alapján is a központban van. A Nagymező utcában, a régi Terézvárosi Telefonközpont, alias Merkúr Palota, de sokkal inkább “a Prezi szupermenő új irodája” néven ismert 54-es ház aljában és udvarában található az Apacuka. Ahol már nem egy esküvő volt és ahol egy barátnőnk súgása révén rájöttek, hogy náluk tulajdonképpen bohém esküvők is szoktak lenni.

A kétirányú súgás hatására megnéztük magunknak az Apacukát, és hát nem is volt kérdés, hogy abszolút itt a helye a blogon. Ne tévesszen meg és ijesszen el titeket a hely kifinomultsága. Higgyétek el, ez amolyan jófejséggel lazított sikk! Jaa és szerintünk az udvari, árnyékoló vitorlavásznak és izzósorok mellé gyakorlatilag szükségtelen bármilyen további dekoráció. Jöjjenek a konkrétumok!

Kültéri és/vagy beltéri a helyszín?
Kert és benti tér is.

Szezonális a nyitva tartás vagy egész évben foglalható?
Egész évben.

Rendeztek már korábban esküvőt a helyszínen?
Igen, sokat.

Rendelkezésre álló asztalok, ülőhelyek maximális száma és típusa:
Székek. Kert: 100 fő ültetett + álló, belső terek: 150 fő.

Rendelkezésre álló mosdók jellege és száma:
A belső térben, 3 férfi, 5 női.

Vállaltok esküvői étkeztetést?
Természetesen, szuper konyhával.

Tudtok evő- és étkészletet biztosítani?
200 főig.

Tudtok segítséget, személyzetet biztosítani?
Teljes személyzettel állunk rendelkezésre.

Van-e bármiben kizárólagosság, fix csomag?
Étel-ital csomagjaink vannak, de rugalmasak.

Van-e szálláslehetőség a helyszínen?
Szállás a helyszínen nincs, de környékbeli szálláshelyek elérhetőek.

Rendelkezésre áll-e bármiféle technikai háttér?
Teljes hangtechnika, alap fénytechnika.

Az önkifejezés helye:
Szerintünk az Apacuka egy darab mediterrán hangulat a város közepén, amiről csak a beavatottak tudnak. Épp ezért különleges! Közel mindenhez, mégis egy lépésre a tömegtől lehet élvezni a csendet a nagy vitorlavásznak alatt, napközben smoothiek, kávék, limonádék mellett, az esti fényfüzéres teraszon aztán előkerülnek a válogatott borok és zenék. A konyhánk rugalmas és évszakonként megújul az étlap, a séfünk kísérletező kedvű és mindenre nyitott.

apacuka1apacuka3apacuka2apacuka5apacuka6apacuka4A fotókért Köszi: Csomor Attila

 

comments