Az e heti Föld napja alkalmából egy zöld vezérelvet szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, sulykolni picit. Az is szuper, ha a dekorban újrahasznosított alapanyagokban (pl. repapír, használt befőttes és más üvegek, konzervek, használt textilekből vágott szalagok, stb.)  gondolkoztok, azokból dolgoztok, de a esküvői “zöldség” nem itt ér véget. Ennél fontosabb, hogy általánosságban kerüljük a túlzásokat, a felesleges dolgokat, a halmozást, álljunk ellen a vásárlási kényszernek! Amiből pedig tehetjük, olyat válasszunk, amit az esküvő után is tudunk és szívesen fogunk használni!

Összeszedtük, a mi esküvőnkön mi minden volt ilyen holmi, amik azóta velünk élnek és használjuk őket.

Jégvödörnek egy fémkaspót szereztünk be, amiben azóta a zamioculcas-unk lakik.

zold_tipp_1

A kölcsönkért szekrény mellett a nagyitól elkunyerált hokedlikből állítottuk össze a mindenes sarkot. Ezek azóta kvázi lerakó asztalkák és/vagy plusz ülő alkalmatosságok a lakás két pontján: az előszobában és a hálóban.

zold_tipp_2

Hazugság lenne az állítani, hogy a menyasszonyi ruhát azóta számtalanszor partiba dobtuk (amúgy ha lenne szívünk levágni, akkor simán tudna nyári ruhaként funkcionálni), de a választott szandi simán be tud épülni a ruha-vérkeringésbe.

zold_tipp_3

A menyecskeruha viszont abszolút újrahasznosítható, hiszen egy korall színű koktél ruháról van szó.

A koszorúslányok a ruhájukat illetően végül színben, fazonban is teljesen szabad kezet kaptak, a térdig érő hossz volt csak közös, így ők is olyan ruhákat választhattak, amik tényleg tetszenek nekik és amiket más alkalmakkor is viselhetnek.

zold_tipp_4

A vőlegényi outfit ugyancsak életképes alternatíva a való életben, teljes egészében és elemenként is.

zold_tipp_5

Amit pedig nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ultimate esküvőt túlélő kiegészítő egy mesés menyasszonyi napszemüveg. B)

zold_tipp_6

comments