Örömmel jelentjük: Lilla, aki saját bevallása szerint, főállásban egy kissrác anyukája, valamint divatról, designról, lakberendezésről írtáskákat tervez, nemrég ment feleségül párjához, Robihoz és ultra vidám, színes, csináld magad esküvőjükről itt nálunk is beszámolnak. Ha hasonló esküvőt szeretnétek, és jól jönne egy kis segítség, vagy az lenne a legjobb, ha valakire rábízhatnátok az előkészületeket, akkor hozzájuk is fordulhattok.

Túl vagyunk a lillarobiwedding projekten, aminek az előkészületeiről szóló posztokat a blogomon megtaláljátok. Sok munkánk volt benne, mivel a költségvetésünk nagyon-nagyon alacsony volt, és szerettünk volna minél több mindent mi magunk elkészíteni, megcsinálni. Semmiképpen nem egy hagyományos lagzis esküvőt akartunk.

Az esemény helyszínét már jó régen, még tavaly nyáron kinéztük. A lórévi Zichy kápolna egy csodálatos, kissé romos kápolna, ami a 230 lélekszámú Lórév mellett található a Duna árterében, a fasorral szegélyezett gát oldalában. Csodás. Szerencsénkre a kompnál van egy kocsma, így az italokat onnan rendeltük, a kocsmáros (aki egyben a kompos is) nagyon segítőkész volt. (Igazából mindenki az volt, Emőkének az anyakönyvezetőnek külön köszönet a rugalmasságért és a sok-sok kedvességért és lelkesedésért!) Esőtervünk is volt, ami sajnos kellett is, ugyanis a hajnaltól szemerkélő eső a kápolna előtti magas füvet úgy eláztatta, hogy nem tarthattuk ott sem a szertartást, sem a pikniket. Az időjárás nem volt kegyes, kellettek a gumicsizmák. Így a kocsma fedett kerthelyiségében rendeztük be a főhadiszállást, a szertartás pedig a mellette található lenyírt füvű réten volt. Persze a kápolnánál minden szebb lett volna, de sebaj, délutánra kisütött a nap, így oda tudtunk menni fotózkodni, és a vendégek is elsétáltak felfedezni ezt a csodát.

Lilla_es_Robi_7Lilla_es_Robi_8Lilla_es_Robi_10Lilla_es_Robi_11Lilla_es_Robi_13Lilla_es_Robi_31Lilla_es_Robi_14Lilla_es_Robi_20

A délelőtti pakolás és szervezkedés után az öltözködésre mindösszesen félórám maradt sminkkel, hajjal mindennel együtt (ezt is magam csináltam). Bőven elég volt ennyi idő. A ruha egy csipkeréteggel felturbózott NON+ ruha volt, amit egy hosszú ujjú NON+ felső egészített ki. A ruhaválasztásnál az volt a legfontosabb, hogy pocakkompatibilis legyen, azaz bármekkorára is nő addigra a hasam, kényelmesen beleférjek. A virágos öv, gyűrű, fejdísz és a textilvirágból készült csokor, valamint a cipő mind saját készítésű. Az én cipőmet kisfiunk, Bálint tervezte. Robi szettjét és Bálint összeállítását lazára vettük. A bőrdzsekit az utolsó pillanatban vettem, de milyen jól tettem, szerintem szuper vagány volt a pocakkal és az esküvői ruhával, ráadásképp pedig nem is fáztam.

Lilla_es_Robi_2Lilla_es_Robi_3Lilla_es_Robi_1Lilla_es_Robi_5Lilla_es_Robi_6Lilla_es_Robi_34Lilla_es_Robi_4

A meghívó grafikáját teljes egészében Robi tervezte, sőt a nyomdai munkákat is ő végezte. A meghívó elemeivel  készített táblákat, matricákat, díszítettünk üvegeket és ragasztottunk a rizses zacskókra is. A köszönőajándékok natúr, barna papírzacskóba csomagolt virághagymák voltak, az örömapák pálinkát, az örömanyák pedig virágot kaptak. Az örömanyák csokrát én kötöttem, a gallyakat együtt gyűjtöttük, a kerámiavirág csakúgy mint az én csokrom apró kerámiavirágai a Bokrétából érkeztek, a vörös textilrózsát pedig én varrtam. A fiúknak készített ajándék kitűzők és a lányoknak szánt karkötők/hajgumik a dédipapám saját, fából készített katonaládájában kaptak helyet. A körülbelül 250 darab szélforgó megvarrásában Kati néni és az anyósom, Erzsike segített.

Lilla_es_Robi_15Lilla_es_Robi_25Lilla_es_Robi_23Lilla_es_Robi_19Lilla_es_Robi_21Lilla_es_Robi_33

A meghívón szereplő program nagy méretben is olvasható volt, és sokan írtak kedves gondolatokat az emlékkönyvként funkcionáló gördeszkánkra is. A gördeszkás emlékkönyv Robi műve, aki megnyomott egy öntapadós lapot, amit a deszkára ragasztott, erre aztán fehér akrillfilccel írhattak a vendégek.

Lilla_es_Robi_27Lilla_es_Robi_30

A tortát Az én Tortám szállította. Niki ezzel az egyszerű, fotókkal és virágokkal díszített tortával nagyon eltalálta az ízlésünket. A torta tetejét dédimamám régi fényképezőgépe díszítette. Zsuzsi barátnőm most is szállította a már szokásossá vált pink habbal dekorált cupcake-jeit – stílusosan a nászajándékba szánt muffinos hűtőtáskában. Niki kézzel festett, akvarell hatású kekszeket is hozott, a szívecske alakúakat pedig anyukám sütötte. Kis zsírosbödönben volt popcorn, de szélforgó alakú csokis kekszeket is lehetett kóstolni. A sütikbe szúrt szélforgós tortadíszek is saját kreációk.

Lilla_es_Robi_16Lilla_es_Robi_32Lilla_es_Robi_35Lilla_es_Robi_37Lilla_es_Robi_36Lilla_es_Robi_26Lilla_es_Robi_28Lilla_es_Robi_22

A gyűrűtartó egy Butlers-ben vett kerámiapohár volt, amire unokahúgom (aki gyakorlott kerámiafestő) festette fel a nevünket meg a dátumot. A pohárba a mohát Bálint kereste a helyszínen.

Lilla_es_Robi_9

Anyukám és a kórustársai több mint 150 papírhajót hajtogattak olyan A/4-es papírból, amire előzőleg rányomtatták a nevünket és a meghívó figuráit. A szertartás után mindenki elengedhetett egy kishajót a Dunán. Ez ugyan Robi last minute ötlete volt, de milyen jó, hogy megvalósítottuk, mert nemcsak a gyerekek élvezték.

Lilla_es_Robi_24Lilla_es_Robi_17Lilla_es_Robi_18

Közreműködők:
Dekor, styling: csirek Wedding
Fotó: Pixel Művek
Torta, süti: Az én Tortám

Bohém esküvőtök volt vagy lesz?
Segítsetek más pároknak: küldjetek nekünk beszámolót, fotókat, osszátok meg velünk tapasztalataitokat, tippjeiteket, hogy szétkürtölhessünk, vagy hívjatok meg minket is! :) A lényeg, hogy írjatok nekünk!

comments