Így, ez és nem kevesebb volt a cél: álomesküvő. A legelszántabb hivatásos esküvőszervezőket megszégyenítő maximalizmussal és kifinomult jó ízléssel, meg persze töretlen vággyal, mérhetetlen szeretettel, lelkesedéssel, másfél éves tömény tervezés-szervezés árán sikerült. Íme! Lilla mesél.

Álomesküvőt szerettünk volna. És ezért mindent meg is tettünk. Ha most visszatekintek, minden átvirrasztott éjszaka, minden titkolózás és minden – nem oly kellemes – összetűzés (itt természetesen nem a kettőnk közötti, hanem a szolgáltatók és köztünk lévőkre gondolok) megérte, hogy az elképzelésünket valóra váltsuk. Semmit sem csinálnék másként, ha ma újrakezdeném. Még az alkalmankénti pánikreakciók is azt eredményezték, hogy végül a legjobb embereket találtam meg, akikkel hasonló nézeteket osztunk, ezáltal a közös munka is kellemesen telt. Nehéz mindezt néhány mondatban megfogalmazni, annyira magával ragadót alkottunk. Elfogult lennék? Biztosan. De ki ne lenne az, ha a saját esküvőjéről mesél, amit nem kevesebb, mint másfél éven át szervezett?!

Inspirációt főként a Style me pretty oldalról és a Pinterestről gyűjtöttünk. Többhónapos kutatómunkával sikerült mindenről megfelelően tájékozódnom.

Helyszínnek a férjem szülővárosát, Csongrádot választottuk. Egyrészt mert mindenképpen olyan helyszínt szerettünk volna, amihez érzelmi szálak kötnek minket, másrészt itt nyílt lehetőségünk használni egy vadregényes kertes telket, ami álomszép esküvői helyszínnek bizonyult. Maga az étterem helyiség nem lett volna alkalmas színtér a vacsorához, de ezen nem rágódtunk túl sokat, hiszen már jó előre eldöntöttük: sátras esküvőt szeretnénk. Az is sziklaszilárd elképzelésünk volt, hogy a szertartást is a szabadban tartjuk. Egy nagy fa alatt álmodtuk meg. Ezt fokoztuk olyan rusztikus elemekkel, mint két létra, borostyán füzérrel díszítve, antik asztal az anyakönyvvezetőnek, vegyes, régi székek a vendégeknek és a nagy fa cikkelyek, amelyekre mi ketten, valamint nyoszolyólányaink, “koszorúsfiúink” álltunk rá.

lz_016lz_012lz_017lz_018

A dekoráció kivitelezéséhez a Natural Wedding Decor-os Emesét hívtuk segítségül. Még a meghívó elkészítése előtt vettem fel vele a kapcsolatot. Azt a mértékű alázatot, szeretetet és a munkája iránti elhivatottságot, amit nála tapasztaltam, csak kevesek birtokolják. Fantasztikus érzés volt, hogy tudtam, minden tökéletes lesz, ha rábízom a dekort; egy édes teherrel kevesebb, amiért aggódnom kellene aznap. Ez megfizethetetlen érzés és könnyebbség egy menyasszony számára. És valóban, éppen olyan lett minden, amilyennek megálmodtam, csak élőben talán még annál is szebb. A vendégvárás is ugyanabban a légtérben zajlott, ahol a szertartás, így a vendégeknek volt alkalmuk minden apró részletét alaposan szemügyre venni. A vendégvárás könyöklői boroshordók voltak, külön limonádés standon biztosítottuk a frissítőket. Gyerekkori fotóink kerültek ki szerteszéjjel a helyszínen, ezzel is fokoztuk az személyességet, intimitást és hangsúlyoztuk, hogy miért is gyűltünk össze aznap.

A készülődés. Aznap mi már nem láthattuk egymást és az előző éjjelt is külön töltöttük, a legjobb barátaink társaságában. Ugyan egymás melletti szobákban készülődtünk, én a lányokkal, Zoli a fiúkkal, de nem találkoztunk. Mi Tombor Saci sminkes és Vörös Zsuzsi fodrász fantasztikus kezei alatt szépültünk. Ajándékváltásra is készültünk. Zoli egy kis kék ajándékdobozban elhelyezett gyöngy nyaklánccal lepett meg én pedig egy exkluzíve neki készített fotóalbumot adtam.
Aznap rendkívül nyugodt és boldog hangulatban ébredtem. Semmi sem zökkenthetett ki a „buborékomból”. Korábban megfogadtam, hogy aznap reggelig mindent megteszek, hogy csodát alkossunk, de ha valami mégsem úgy sül el, ahogy elterveztük, nem fogom hagyni, hogy elrontsa a kedvünket. Ez a legszebb nap egy nő életében, nem akartam másra emlékezni, mint a felhőtlen boldogságra és a felejthetetlen élményre.

lz_021lz_025lz_042lz_027lz_029lz_035lz_020lz_019lz_090

A szertartás kezdetét egy régi óra csörgése jelezte, pontban délután 5 órakor. Élő énekszóra vonultunk be: először a férjem, anyukája oldalán, majd az én nyoszolyólányaim és két koszorúslányom, végül pedig én, édesapám oldalán. Ekkor pillantottuk meg egymást először. Mélyen a lelkünkbe égett az a pillanat. A szertartás részeként saját szavas fogadalomcserére készültünk, a végén egy üveg bort szögeltünk le, amit a 10. házassági évfordulónkon fogunk meginni.

lz_013lz_015lz_047lz_0049lz_049lz_054lz_059lz_063lz_062lz_065lz_075

Ezután fogadtuk a gratulációkat és fotózkodtunk. A fantasztikus, kötetlen hangulatban volt, aki a fára felfüggesztett gyerekkori képeinkben gyönyörködött, volt aki a vendégkönyvünkbe írt, volt aki csak jól érezte magát és iszogatott.

lz_078lz_084

Miután átvonultunk a sátorba, hamarosan jött a vacsora, majd a buli.

lz_097lz_098lz_045lz_007lz_011lz_009lz_014lz_008lz_105lz_120lz_108

Az este során még három konkrét történés volt, az egyik a torta behozatala. A desszertasztalunk, a szokásoktól eltérően, már a kezdetektől bent állt a sátorban, a torta pedig a számomra legtehetségesebb és legkedvesebb desszertkészítő keze nyomán került az asztalunkra. Barabás Katalin (Katie’s sweeties) egy álomszép rusztikus tortával kedveskedett, amit két fa madárka, élő virágok és rozmaring füzérek díszítettek. Mivel azt szerettem volna, hogy a torta behozatala is különleges és ne megszokott legyen, ezért csillagszórókat osztottunk ki a vendégeknek. Ennek köszönhetően magával ragadó lett a látvány.

lz_138lz_139lz_127lz_117lz_118lz_119

Ezután már tényleg csak a buli volt hátra, fantasztikus hangulatban, hajnali 5-ig tartott.

lz_124lz_130lz_128lz_131

Jobbnál jobb szolgáltatókkal volt szerencsénk megvalósítani az esküvőnket. Elsőként hadd emeljem ki Török-Bognár Renit (Renifoto), aki álomszép képeivel örök életre szóló emléket állított nekünk. Már az első fotózásunkkor is éreztem, hogy nagyot fog alkotni, sőt már amikor első alkalommal láttam a munkáit tudtam, hogy pontosan azt az érzésvilágot tudja megragadni a képein, amire én vágyom. Pillanatképekkel, amik szerkesztve sem lehetnének tökéletesebbek. Benne is az alázat és a munka szeretete fogott meg.

lz_164lz_168lz_183lz_179lz_178

Ceremóniamesternek Bokodi Gábort választottuk, akiben ugyancsak nem kellett csalódnunk. Pontosan azt kaptuk tőle, amit vártunk. Nem akart a középpontban lenni, mégis mindig ott volt, amikor szükség volt rá. A vendégeink bátran fordulhattak hozzá, kulcsszerepe volt az este gördülékenységében. A szervezésben a Jade esküvőszervező lányok segédkeztek. A zenét a Veracruz biztosította, szuper buli volt. Talán elég, ha annyit mondok: a táncparkett végig tömve volt. A rendezvénysátrat Zalay Mátétól (Tent For Rent) béreltük. Azt hiszem, hatalmas köszönettel tartozom a Bride&Co.-s lányoknak is, ugyanis ha ők nincsenek, nem találok rá a fantasztikus Sacira (Tombor Sarolta / Lancôme) és Zsuzsira (Vörös Zsuzsanna / Horror Barbie) és nem csak hogy a frizurám és sminkem nem lett volna, de két remek ember ismeretségével is szegényebb lennék.

A virágokat Klenovszki Mimi biztosította, amik álomszép kiegészítői lettek az esküvőnknek.

lz_102lz_095lz_061lz_046Utoljára pedig, de nem utolsó sorban, a számunkra felülmúlhatatlan Barabás Zsolt (DigiMoments) esküvői videósunkat említeném meg. Zsolti munkája rendkívüli és mellébeszélés nélkül tudja, mire vágyik a pár. Persze bennünket még jobban ismer, hiszen rokoni szál is összeköt minket, de akkor sem kellett egyetlen alkalommal sem magyaráznom az elképzeléseimet. Ránézett a dekorra, majd ránk és azonnal ráérzett a hangulatra. Az eredmény magáért beszél: nem csak nekünk, mindenkinek könnyes a szeme, amikor megnézi a kis videónkat. Rajtuk kívül még a fent már említett dekoratőrünket, Gulácsi-Szakács Emesét (Natural Wedding Decor) és a desszertkészítőnket, Barabás Katalint (Katie’s sweeties) érdemes megjegyezni. Házasságkötőnk Feltein Margit volt. Aki egy valóban személyes, romantikus szertartást szeretne, forduljon hozzá!

A ruhámat Catherine Deane tervezőtől rendeltem, a cipőmet Jimmy Choo-tól, a fejdíszemet pedig a legtehetségesebb Katalin Merksz Millinery készítette. A vőlegény öltönyét a Hawes & Curtis-től rendeltük, cipőjét pedig a Ted Baker műhelytől.

lz_071lz_177

Hiszek abban, hogy mindig bevonzzuk azokat az embereket és helyzeteket, amikre vágyunk. Nekem ezúttal maximálisan sikerült. Ezúton is, még egyszer köszönöm mindenkinek az alázatos munkáját és türelmét.

Közreműködők:
Fotó: Török-Bognár Renáta, Renifoto
Video: Barabás Zsolt / DigiMoments
Ceremóniamester: Bokodi Gábor
Dekoráció: Gulácsi-Szakács Emese / Natural Wedding Decor
Virág: Klenovszki Mimi / mimi/events with love
Zene: Veracruz
Torták: Barabás Katalin / Katie’s sweeties
Smink: Tombor Sarolta / Lancôme
Haj: Vörös Zsuzsanna / Horror Barbie
Sátorbérlés: Tent For Rent

Bohém esküvőtök volt vagy lesz?
Segítsetek más pároknak: küldjetek nekünk beszámolót, fotókat, osszátok meg velünk tapasztalataitokat, tippjeiteket, hogy szétkürtölhessünk, vagy hívjatok meg minket is! :) A lényeg, hogy írjatok nekünk!

comments