Igazán különleges ajándékkal tudunk előrukkolni idén karácsonykor: egy velejéig őszinte és bohém, tündéri, TÉLI esküvői beszámolóval. Zsófi, Jani és a jelen publikálásért is „felelős”, mindenre kész szuperanyu-Szilvi az idei egyik legzseniálisabb tippel zárják az évet itt a blogon: hogyan legyen zöld és virágos DIY esküvőnk februárban, nem örökzöldekkel és nem mélyhűtött rózsákkal. Zsófi mesél és ezt is elárulja.

2013 telén a születésnapomat indultunk ünnepelni Janival. Természetesen semmit nem tudhattam előre, de a meglepetés, amivel készült, még nagyobb volt, mint ami ilyen alkalmakkor megszokott. Elvitt, a szülővárosomba, Veszprémbe, majd a Balaton partra is, ami nekem tényleg a Riviéra. Este egy édes kis vendéglőben állt elő a nagy kérdéssel, miután végigizgulta az egész napot. Természetesen igent mondtam.

Ahogy egy jó menyasszonyhoz illik, szerettem volna már egyből nekilátni az esküvői előkészületeknek, ám mivel ekkor elsőéves egyetemisták voltunk, abban állapodtunk meg, hogy még várunk két évet az esküvővel. Ennek ellenére, vagy éppen emiatt, elég korán elkezdtem a különféle blogokat és a Pinterestet nézegetni, így hamar körvonalazódott, hogy milyen esküvőt is szeretnénk: kicsit, édeset-kedveset. A jelszó az volt: csak semmi mainstream!

A helyszín az elejétől adott volt, mindketten szerettük volna a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban tartani a nászmisét, illetve egy győri kollégiumban a lakodalmat. Az időpont-egyeztetés már kevésbé ment könnyedén, de végül megállapodtunk egy februári hétvégében.

Legelőször a ruhám készült el. Sok ruhaszalont végiglátogattam, ám végül úgy döntöttem, hogy olcsóbb, szebb, ha megvarratom. Pere Ágnes varrónőt kértem meg, hogy készítse el, és gyönyörű lett. Csak ajánlani tudom a varratást mindenkinek. Mivel téli esküvőre készültünk, ezért szükség volt egy szép kabátra, illetve csizmára is. A tényleges esküvői cipőm az Alföldi Cipőtől származik, és zöld. Nagyon kedves náluk a kiszolgálás, és a cipő minden részletét az én igényeimhez igazították. Az ékszerek panyizsuzsitól vannak, azóta is hordom őket.

Zsófi és Jani esküvőjeZsófi és Jani esküvőjeZsófi és Jani esküvője

A tényleges szervezést nyáron kezdtük el. Szerencsére találtunk egy nagyszerű étteremvezetőt, aki hajlandó volt az esküvői menüt „házhoz hozni” és megengedte, hogy az italokról és a süteményekről mi magunk gondoskodjunk. A nagymamák persze rögtön bevállalták a sütikészítést. Mivel az esküvő stílusában nagyon kis egyszerű volt és mert a dekorációt nem akartuk műanyag kólás palackokkal elrondítani, ezért úgy döntöttünk, a vendégeknek házi készítésű szörpöt szolgálunk fel, illetve eredeti szódásüvegekkel díszítjük az asztalt.

Zsófi és Jani esküvőjeZsófi és Jani esküvője

A dekorációval kapcsolatban legelőször az dőlt el, hogy mi magunk fogjuk kivitelezni. Anyukám elvállalta, hogy segít benne, sőt a virágdekorációt és a csokromat is megcsinálja. Ezt ezúton is nagyon köszönöm neki.

Zsófi és Jani esküvője

Jani is sokat segített a dekor kitalálásában. Még a szervezés kezdetekor megkérdeztem tőle, hogy mégis mit szeretne, milyen legyen az esküvőnk. Ő csak annyit válaszolt: zöld. Én pedig egyből elkezdtem studírozni, hogy honnan lesznek gyönyörű zöld növényeink februárban. Szerencsére anyukámmal nem adtuk fel olyan könnyen a dolgot. Kitaláltuk, hogy búzát csíráztatunk fehérre fújt konzervdobozokban; mindig csinálunk karácsonyra, miért ne működne az esküvőre is. Aztán meg gondoltunk egy merészet, és tettünk egy kísérletet: gyümölcsfaágat metszettünk január közepén, és izgatottan vártuk, kivirágzik-e. KIVIRÁGZOTT. Még most is elönt a boldogság, ha rágondolok… Így azt is tudtuk, kb. mennyi idő kell az ágacskáknak, és egy szerencsés, jégmentes napon le is metszettük őket. Így lett virágos liget a februári esküvőre. Zöld üvegeket gyűjtöttünk hozzájuk. A végeredmény gyönyörű lett. Mennyibe került a dekor virágos része így? 70 Ft volt a 10 dkg búza a magboltban. Ennyi. A virágokon kívül készítettünk még zöld-fehér füzéreket papírdíszekből, amik sokat tettek hozzá a terem megjelenéséhez.

Zsófi és Jani esküvőjeZsófi és Jani esküvője

A Pinterest segítségével arra is hamar rájöttem, hogy szeretném, ha a csokromban, a hajdíszemben, és a fiúk kitűzőjében is boglárka lenne. Így hát a virágnagykerben kötöttünk ki, és meg is szereztük a nekünk való fehér boglárkákat.

Zsófi és Jani esküvője

A meghívókat saját kezűleg készítettem el. A papírt hozzá az egyik budapesti Panton üzletben szereztem be. Mivel régóta tetszettek a Karcsi Papír pecsétjei, ezért ott választottunk egy kismadarasat, illetve egy olyat is, amin a nevünk és az esküvő dátuma szerepel. Nagyon hasznosnak bizonyultak, szép és kedves meghívókat készítettünk velük.

Mindenképpen szerettünk volna a lagzira zenekart hívni, és mivel egy kedves barátunknak van is egy, ezért őket kértük meg, hogy muzsikáljanak. Így a Coun-tri-jóó biztosította így a fergeteges hangulatot.

Zsófi és Jani esküvőjeZsófi és Jani esküvőjeZsófi és Jani esküvője

Mivel majdnem mindent magunk készítettünk, a dekoráció, az étel-ital, a virágok, a smink stb. mind-mind szépek és kedvünkre valóak lettek. Minden házasuló párnak csak ajánlani tudom, hogy bár fárasztóbb, maguk próbálkozzanak a dekoráció megalkotásával, hiszen ez amellett, hogy olcsóbb, hatalmas élmény is.

Persze azért nekünk is kijutott a problémákból. Janinak az esküvő előtt három nappal tüdőgyulladása lett. Emiatt át kellett tennünk a helyszínt egy kisebb és melegebb kápolnába, illetve sajnos le kellett mondanunk a kreatív fotózásról és az egész éjszakás táncikálásról is. Szerencsére azért az esküvő napjára jobban lett, és – bár még mindig lázasan, de – gyönyörű esküvőt ünnepelhettünk.

Zsófi és Jani esküvőjeZsófi és Jani esküvője

Bohém esküvőtök volt vagy lesz?
Segítsetek más pároknak: küldjetek nekünk beszámolót, fotókat, osszátok meg velünk tapasztalataitokat, tippjeiteket, hogy szétkürtölhessünk, vagy hívjatok meg minket is! :) A lényeg, hogy írjatok nekünk!

comments