Olyasvalamit és olyasvalakit ajánlunk a figyelmetekbe, amit, akit, ha megtehetnénk, legszívesebben nászajándékba adnánk minden egyes házasuló párnak. Egy magával ragadó és egyedülálló szolgáltatást, amire ténylegesen túl rideg ez a megnevezés, de úgyis érteni fogjátok, mi meg nem akarjuk túllihegni. Még jobban. Dóri 1999-ben kapta meg a Super8-as kameráját, amivel azonnal hű társakká váltak és együtt, a masina technikai tudását, és még inkább esetlenségét, valamint az operatőr gazdi szívét, lelkét és grafikus látását összevetve örökítettek meg minden arra érdemes történést. A barátok esküvőjén filmezés, az animációs tanulmányok, a saját esküvő szervezése, élménye, majd Vince és Villő megszületése, mindezek együtt vezették el Dórit a koncepcióhoz és hivatáshoz, amit Super8love-nak nevezett el. Hogy mi is ez pontosan, arról meséljen ő!

 

A saját belső filmetek, magatokról

Mint alkotó ember sok minden foglalkoztat. A Super8love-ban olyan dolgok összpontosulnak, amik igazán fontosak számomra. Szeretek másoknak örömet okozni a munkámmal, igazán személyessé és egyedivé tenni a számukra fontos pillanatokat. Ehhez elengedhetetlen, a közvetlenség, az egymásra hangolódás, az odafigyelés.

Szeretek esküvőkön filmezni, mert akkor olyan érzelmeket örökíthetek meg, amelyek igazán megérintenek. A Super8-as kisfilm hangulata nagyon különleges, mintha a te belső filmedet néznéd saját magadról, magatokról. Közvetlen, kicsit esetleges, de őszinte és még humora is van. Szeretem a dolgokat a maguk bájával megörökíteni, hiszen amit én képviselek az nem dokumentáció, hanem a hangulat megragadása.

 

A termék: emlék

Egy tekercs film nyersanyag 2-3 perces, tehát mondhatni a kisfilmek szinte kamerába vágva készülnek. Nem nézhető rögtön vissza, ezért ott van a várakozás izgalma is minden egyes alkalommal, hogy milyen lett és pont ettől olyan varázslatos az egész. A felvételeket mindig szabadtéren készítem, többnyire a szertartás körül. A végeredmény pedig egy pár perces zenés kisfilm. A zsebmozi pedig egy ebből kiragadott pillanat, egy olyan emlékmorzsa, ami kézzel fogható és egyben egy szerethető tárgy.

 

Az esküvőt átszövő csupaszív alkotás

Grafikusként természetes, hogy az arculati résszel is foglalkozom, számomra szervesen összetartozik az egész. Szeretek sok mindent saját kezűleg elkészíteni, a meghívók lenyomtatásától, a  kézzel készített ültetőkön át a finom részletekig. Mind a kisfilmeknek, mind az arculati elemeknek van egy rám jellemző stílusa, amiben dolgozom. Apró részletek, pillanatok, emlékek, amiktől jó érzés tölt el.

doralevai-super8love-01doralevai-super8love-02doralevai-super8love-03doralevai-super8love-04doralevai-super8love-05doralevai-super8love-06doralevai-super8love-07doralevai-super8love-08doralevai-super8love-09doralevai-super8love-10

A fotókért Köszi: György Székely Photography

comments