2/2 már tendencia. Ezzel a gyenge kitétellel is ki merem jelenteni, a tavalyi Peak of Romance és az idei Wilderness alapján, hogy ha ezek hárman összedugják a fejüket, akkor már nem esküvői szolgáltatók projektjéről lehet és kell beszélni, hanem összművészeti alkotásról. Csak ennyire varázsolt el minket a Nora Sarman 2016-os tavasz-nyári kollekciójából, valamint a Pinewood Weddings párosának azt bemutató fotósorozatából és klipjéből álló kollaboráció. És ahogy minden művészi munka, a Wilderness mögött is van koncepció, amit meg is osztok veletek, egyenesen az alkotók tollából.

 

NORA SARMAN:

2016-os tavasz-nyári kollekcióm a tündérmesék világába kalauzolja a nézőt. A női lélek időtlen, örökkévaló, borzongató hangulattal, amit kislányként éreztünk. 

A kollekcióban a rövid és hosszú alkalmi ruhák mellett nem hiányoznak a menyasszonyi ruhák, menyasszonyi szoknyák, bodyk. A márkára jellemző különleges csipkehasználat és könnyed sziluettek jellemzik a szezon esküvői ruháit.

A középkor törékeny ideáljai éteri hernyóselyem-tüllben öltenek testet, bő ujjakkal, különleges összefűzésekkel, homályos sziluettel vonva körül a női testet, míg a gótikus mintájú csipkék kirajzolják, kiemelik a női alak egyes részeit.  A ködös sziluettekben itt-ott fűzött derekak, dekoltázsok, hátak válnak konkréttá.

A kollekció színei az esti szürkület árnyalatai. Tompa galambszürke, homályos púderrózsaszín, húsvér nude, a lemenő nap megfoghatatlan mályvája és a felkelő hold aranyló csillogása elevenedik meg a leheletfinom rétegekben.

Az anyagok körültekintő használata, és a kézimunka minden egyes darabon meglátszik. Nálunk tervezőként az összes ruhánk születését végigkísérem, a tervezéstől egészen a finom csipke rátétek egyenként történő, kézi felvarrásáig.  

 

PINEWOOD WEDDINGS:

A képi világot a mesék szimbólumrendszere inspirálta. A legendákban sok olyan tartalom rétegződik, amely a lélek eldugott szegleteibe vezet el minket, rejtett metaforákat vagy éppen igazságokat rejt.

Ez az archetipikus tartalom könnyedén vezette az asszociációinkat a fotózás során.

A ruhák árnyalatai, az anyagválasztás, az alkotásukban megbúvó tematika arra ösztökélt bennünket, hogy a képi megjelenítést a vadonba helyezzük; és az erdő mesebelien változatos – néhol rémisztő, néhol barátságos – világán keresztül mutassuk meg a kollekciót.

A természet csodája, illatai, növényei, a bennük rejlő szimbólumok könnyedén elő tudják idézni a mondavilággal kapcsolatos emlékeinket, megbúvó érzéseket; ami néhol az útkeresést és a magányt, máskor a megérkezést és a kiteljesedést jelenti.

A Wilderness, ez a különös és magányos, elvágyódó hangulat a természetbe való visszatérés igényének kinyilatkoztatása.

 

wilderness_small_001wilderness_small_002wilderness_small_003wilderness_small_004wilderness_small_005wilderness_small_006wilderness_small_007wilderness_small_008wilderness_small_009wilderness_small_010wilderness_small_011wilderness_small_012wilderness_small_013wilderness_small_014wilderness_small_015wilderness_small_016wilderness_small_017wilderness_small_018wilderness_small_019wilderness_small_020wilderness_small_021wilderness_small_022

comments