Hogy lehet, hogy nem unom meg az esküvő témát? Hogy lehet, hogy senki nem unja meg, akinek volt sajátja? Hogy lehet ettől az egésztől ennyire bezsongani? Ezeket és egy sor hasonló kérdést fog megválaszolni ez a fejemben nagyon régóta érlelődő bejegyzés.

 

A mondandóm röviden és tömören:
az esküvőd az életed napos oldalának kvintesszenciája.

 

Aki ezt megtapasztalja, esküvő-függővé válik. A legpozitívabb értelemben. Minden érdekelni fogja, ami valakinek, bárkinek ezzel a csodálatos napjával kapcsolatos. Hiszen ettől kezdve nem a kötelező köröket, a művi felhajtást és a többi hasonlóan lehangoló vetületét látja a dolognak, hanem a párt, két embert, akik szeretik egymást, akik érdekesek, akik boldogok, akiknek érdekes a boldog életük, érdekes a családjuk, a barátaik, az értékrendjük, a stílusuk, a kedvenc kajáik, a legkedvesebb zenéik, ésatöbbi.

Hiszen miből is áll az esküvőd? Elsősorban az esküből, amivel összekötitek az életeteket. Tehát főszerepben te és a párod, a szerelmed, a választottad vagytok, pont mint az életedben. Vagy te, ott van veled ő, minden más pedig körülöttetek van és történik. A ti egységetek pedig ezen a napon még szorosabb lesz. (Mert igenis van súlya a házasságkötésnek. Ami szuper, nem pedig nyomasztó. Talán majd erről is, egy másik alkalommal.) Innentől váltok is T/2-re.

A világnézetetektől, vallásotoktól, hitetektől, értékrendetektől függően, ezekben a meghatározó pillanatokban jelen van még a Jóisten is, vagy akit, amit ti hívtok valahogy és az életetekben a felsőbb erő, a tiszta jóság. Vagy éppen csak ti meg egy szép fa vagytok jelen. Vagy ti meg egy szép anyakönyvvezető.

ancsa_es_petiAncsa és Peti / Fotó: Simon Teodóra Wedding Photography

 

Aztán… ha úgy döntötök, szeretnétek életetek talán legfontosabb döntését és boldog egyesülését a szó legemberibb értelmében megÜNNEPelni a szeretteitekkel, azaz mindenkivel, akit szerettek, aki igazán fontos nektek és fordítva, akkor áll még az esküvőtök a családotokból és a barátaitokból. Pooont mint az életetek…

zsuzsi_es_csabiZsuzsi és Csabi / Fotó: Székely György

 

És amikből még áll az esküvőtök: öröm, boldogság, szeretet, (fel)lángoló szerelem. Mindez olyan erős és sűrű formában, hogy ténylegesen érzékelhető, megtapasztalható. Nem afféle beleképzelt, idealista-romantikus ábránd módján.

ilona_es_zsoltiIlona és Zsolti / Fotó: Fülöp Anna

 

Ezek a legfontosabbak. Akárcsak az életben. De azért az életben szeretjük még a mennyei falatokat, finom italokat, a csini és/vagy menő ruhákat, a csodás virágokat, a szép tárgyakat (pláne a jelentést hordozó szép tárgyakat), a jó zenéket, az ünneplést, az önfeledt bulizást, a táncot, a nagy találkozásokat, az összefutásokat, a hosszú, tartalmas beszélgetéseket, a gyors és frappáns párbeszédeket, a mosolygást, a nevetést… és pont ezekből áll még az esküvőtök.

kata_es_janoKata és Janó / Fotó: Rácz Edit

 

ivett_es_gaborIvett és Gábor / Fotó: Bolla Beáta

 

agi_es_balazsÁgi és Balázs / Dekor: Gruber Andi Wedding Decor / Fotó: Török-Bognár Renáta

 

anna_es_akosAnna és Ákos / Fotó: VirgArt

 

petra_es_andrisPetra és Andris / Torta: Rajcsányi Nóri, Bébicsirke / Fotó: Török-Bognár Renáta

 

lili_es_gaborLili és Gábor / Fotó: Fairy on Canvas

 

reka_es_domimi :) / Fotó: Polgárfi Tamás

 

Hát lehet annál jobb bármi is, mint mindezt egyetlen, csodálatos napba sürítve megtapasztalni? Olyan kivételes lehetőség ez, amit nagyon-nagyon kár kihagyni. És szintén nagy kár kábulatban átsuhanni rajta. Ez talán a legnehezebb az egészben: tudatosan (nem görcsösen) jelen lenni, ténylegesen megélni az egészet, pillanatról-pillanatra. S ugyanez igaz az életedre/etekre is.

Mindez persze csak akkor igaz és érvényes, ha jól (=úgy, ahogy nektek tetszik) csináljátok és nem hagyjátok, hogy külső elvárások az egészet életetek árnyoldalának kivonatává változtassák. Hogy nektek nem tetsző döntések eredményei vegyenek körül titeket és számotokra közömbös, vagy még rosszabb: nem kedvelt emberekkel kelljen tölteni egy megpróbáltatásokkal teli napot.

Szóóóval: csak egyenesen, őszintén, örömtelien szervezzetek, válasszatok ki mindent és mindenkit! Így garantáltan felejthetetlen, egy életre meghatározó, az emlékek révén örök energiaforrás napban lesz részetek. <3

 

Bohém esküvőtök volt vagy lesz?
Segítsetek más pároknak: küldjetek beszámolót, fotókat, tippeket, hogy szétkürtölhessük, vagy hívjatok meg minket is! :) A lényeg, hogy írjatok!

 

comments