Nagyon csipkedtem magam, hogy még advent előtt megmutathassam nektek az idei 3 ünnepekhez kapcsolódó csináld magad holminkat, hátha valakinek jól jön az egyik tipp, ill. az örök isnpirációs cél miatt: hátha segít egy új ötletnek megszületni, még időben.

 

1. Eddig is mindig volt adventi kalendáriumunk, csokis, legós… most viszont Bulcsú miatt, aki lassan 1,5 éves, valami személyesebbet, izgalmasabbat, mesebelibbet és hagyományteremtőt szerettem volna. Mármint egy mostantól minden évben előkerülő, állandó kalendáriumot, amit mindig személyre szabott kincsekkel tölthetünk meg neki. És akár egymásnak is Domival. Szóval az is szempont volt, hogy az egyes napokra legyen kapacitása akár 2-3 apró ajándéknak, finom falatnak és az is, hogy ne lehessen egyetlen kíváncsi kukkantással, mozdulattal előre dolgozni, tehát hogy ne nyitott zsebekből álljon. A Pinterest megnyitása nélkül (de nyilván korábbi inspirációk nyomán) be is villant egy szép, masszív ág, rajta lógó zsákocskákkal, különösebb pimpelés nélkül, csak egyszerűen, természetesen, a textúrák, formák adta esztétikával. Bátran mondom, hogy nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel, abszolút sikerült megvalósítanom, amit elképzeltem. A zsákocskák végül mosódióval való mosáshoz árult kis lenvászon tasakok lettek, ezek olcsóbbra jöttek ki, mint a kimondottan adventi naptárakhoz árult társaik. A piros filc számokat készen vettem egy hobbi boltban és ragasztással kerültek a szütyők jobb alsó sarkaira. A guszta ágat pedig egy margitszigeti séta alkalmával zsákmányoltam a fametszési munkálatok “hulladékából”. Íme!
diy_xmas_2016_05diy_xmas_2016_06
Bulcsú még nem kap cukrot, legalábbis a gyümölcsökben természetesen előforduló fruktózon kívül, így aszalt gyümölcsös babanasikkal és maradandó kis meglepetésekkel töltöttük meg. Hááát nagyon várom december 1-jét!
diy_xmas_2016_04

2. Második tippem karácsonyi buli házigazdáknak szól. Mi egy – a lakásunk kapacitásaihoz képest – egész nagynak ígérkezőt vállaltunk be, amin ráadásul pár totyogó is résztvesz majd, így velük és a – remélhetőleg – önfeledten vegyülő felnőtt társasággal kalkulálva jutott eszembe, hogy alkalmi könyöklőket, bárpultokat alakítunk majd ki a komódokból, ablakpárkányokból. Így a kicsiknek nem elérhető magasságban lehet majd lerakni az italokat, egyúttal lesznek a lehetőségekhez képest félreeső, beszélgetésre alkalmas szigetek és nem mindenki az 1 négyzetméternyi dohányzóasztal körül hemzseg majd. A kiszemelt felületekre viaszosvászon darabokat szabok ki és dobozkartonból kivágott, temperával megfestett, stilizált BAR fényfeliratok jelölik majd a csábító spotokat. Izzósor csak ebben az egyben lesz, de anélkül is csudin mutatnak. Főpróbát is tartottam, hogy le tudjam fotózni nektek a dolgot. Voilá!

diy_xmas_2016_01

ELŐTTE:
diy_xmas_2016_02

UTÁNA:
diy_xmas_2016_03

3. Ez az ötlet pedig már tavalyi, de idén is megvalósult, tehát erre már mondhatom, hogy a saját kis családi tradíciónk: a LEGO Betlehem. A legalapabb, kreatív kockákból építkeztünk és nagyon-nagyon szeretjük. Jószívvel ajánlom, hogy szakítsatok időt egy kis építésre ti is! Ráadásul ez az a fajta babrálás, amiből nem lehet DIY fail! No way!! És még ragacsos meg maszatos sem lesz semmi. Tessék kicsit pepecselni, kikapcsolni, alkotni valamit!
diy_xmas_2016_07diy_xmas_2016_08

 

Adventre fel, örömteli, lényeglátó várakozást, készülődést nektek!

 

comments