Ismét egy csupaszív, csupaszerelem, minden ízében igazi és őszinte, szupermenő esküvő menyasszonyi beszámolóját oszthatom meg veletek. A megkukkantással, pláne az elolvasással egyértelművé váló jóságok mellett a dolog különlegessége, hogy a sztori nálam parkolásának (sajnos sztenderd, bocs mindenkitől) hosszú hónapjai alatt Dorkának és Zolinak lett egy fényévekkel fontosabb várni valója… ezúton is, szívből gratuk és hajrá! <3

A mi történetünk 2009 májusának végén kezdődött, amikor is mindketten részt vettünk a Pannónia Fesztiválon, Várpalotán. Azt, hogy találkozásunkat a sors megírta, nem is érdemes firtatni. Hogy a Kispál és a Borz koncert porfelhőjében egymást észrevettük, hogy a fesztivál többi napján újra és újra egymásba botlottunk… nem lehetett véletlen. Az utolsó napon pedig, a barátnőmnek köszönhetően, szóba is elegyedtünk. Másnap, amikor már nem volt se koncert, se fesztivál, de még telefonszám vagy pontos név se, már csak a csoda segíthetett, hogy megtaláljam Zolit az iwiw-en. Én ekkor Győrben tanultam és Szombathelyen éltem, Zoli pedig Pécsett tanult és egy Baranya megyei kis faluban, Barátúron élt. Mentek a véget nem érő levelezések, a zeneszámokon keresztül ismertük meg egymást. Egy hónappal később, a Fishing on Orfűn, már nem a véletlennek köszönhetően, újra találkoztunk, és azóta, immár több mint 7 éve, elválaszthatatlanok vagyunk. 5 év távkapcsolat után, 2 éve költöztünk össze, jelenleg Budapesten élünk.

Zolival 12 esküvőn jártunk az utóbbi 3 évben, és én ugyan nagyon vártam a lánykérést, de csak nem jött. Már épp kezdtem elfogadni, hogy lehet, számunkra nincs megírva a házasság, amikor az együttesük első koncertjén megragadta a mikrofont, elénekelte azt a bizonyos Budapest Bár számot és fél térdre ereszkedve feltette A Kérdést, 2016. január 23-án. Néhány napra rá már közösen el is döntöttük, hogy még abban az évben, ősszel szeretnénk megtartjuk az esküvőt. Kezünkbe vettük az irányítást. Tudtuk, hogy a szüleink támogatására érzelmi és anyagi oldalról is számíthatunk, de azt is tudtuk, ránk bízzák a döntéseket.

Szerencsére Zolival ugyanazok voltak az elképzeléseink: semmi flanc, csak mi. Nekikezdtünk a legfontosabbnak, a helyszínkeresésnek. Nagy dilemma volt, hogy nálunk legyen, Vas megyében, vagy Zoliéknál, Baranyában. Végül úgy döntöttünk, Budapest a legjobb választás a szervezés szempontjából. Így találtuk meg az álomhelyszínünket Szentendrén, a Pap-szigeten lévő Invitáriumot. A csupa zöld környezetben álló rendezvényházat, szuper terasszal, létszámunknak megfelelő befogadóképességgel, és egy vagány kempinggel a közelben. Nem is dilemmáztunk egy percig sem, azonnal lefoglaltunk 2016. október 1-jére. Szerencsére az anyakönyvvezető és a Keresztelő Szent János templom is szabad volt aznapra. Jegyesoktatásra is Szentendrére jártunk, így volt alkalmunk jobban megismerni a várost és teljesen szerelembe esni vele. Kinéztük a kedvenc helyeinket, kapualjainkat, amikhez visszatértünk a fotózáskor.

Dorka_Zoli_25Dorka_Zoli_26Dorka_Zoli_27Dorka_Zoli_30Dorka_Zoli_31

Zolival fesztiválon ismerkedtünk meg, azóta a közös nyaralásunk is a fesztiválozás. Nem is volt kérdés, hogy DJ-t szeretnénk a lagzinkba. Neten keresgéltem, a Bohém Esküvőt olvasgattam, így találtunk rá Keller Sanyára, aki szintén szabad volt a dátumunkra, és az első találkozás után nem is vártunk tovább a felkéréssel.

A lánykéréstől volt, hogy minden nap, de minimum hetente egyszer olvasgattam a Bohém Esküvőt és töltődtem lelkesedéssel. Nagyon sok ötlet és vágy volt a fejemben, fejünkben, de el sem tudtam hinni, hogy egy ilyen nagy varázslatot mi is meg tudunk majd valósítani. Az legnagyobb öröm, amit a blognak köszönhetünk, hogy megismertük Rajcsányi Nórit, és felkérhettük a tortánk elkészítésére. Csodálatosabb, szebb, finomabb nem is lehetett volna. A barátaink előtt a végletekig próbáltuk titokban tartani, milyen is lesz, annyira izgatottan vártuk. És persze végül még meseszerűbb lett, mint vártuk.

Dorka_Zoli_20

A gyűrűinket elég hamar sikerült kiválasztani. Zoli egyáltalán nem viselt ékszert, én pedig inkább nagyobb gyűrűket hordok. Azt tudtam, hogy nem szeretnék köveset. Elkezdtem ötvösök és munkáik után kutatni, így találtuk meg a Studio Progresst. Menyhárt Richárd készítette el a jegygyűrűinket, amiknek az alapanyaga a titán lett, az extra bennük pedig az ébenfa berakás. Mondanom sem kell, már az ötletet is imádtuk.

Dorka_Zoli_28Dorka_Zoli_08

Fotós ügyében könnyű és szerencsés dolgunk volt, mert a család barátja, Hahn Peti többminthobbija már jó ideje a fényképezés, így bátran kértük fel a feladatra, ő pedig szívesen elvállalta. Első esküvői fotózása volt, de szuperül elkapott minden pillanatot, és a kreatív fotózás során sem kellett egymás szemébe merengést imitálnunk, hanem spontán történtek a beállások.

Dorka_Zoli_05Dorka_Zoli_07

A meghívót Zoli tervezte közös ötletünk nyomán, hogy fesztivál belépő legyen. A rajzot barátnőm húga, Kánya Emőke készítette el, a többi Zoli kreativitásának eredménye. A borítékokra pecsétet készíttettünk az ArtiStampnél. A grafikát a karszalgokra is rányomtuk, amiket a belépéskor kaptak meg a vendégek.

Dorka_Zoli_meghivo1Dorka_Zoli_meghivo2Dorka_Zoli_10Dorka_Zoli_24

Ruha-ügyben nagyon hamar eldöntöttem, hogy rövid fazont és csipkét szeretnék. Eleinte úgy volt, egyik barátnőm varrja meg, de a Menyasszony Börzén megláttam Papst Vica ruháját, amit muszáj volt felpróbálnom. Teljesen az volt, amit a barátnőmmel elképzeltünk. Elkészült az én méreteimre szabva. Vicával közösen, az én elképzeléseimnek megfelelően, és az ő kreativitásának köszönhetően alakítottunk rajta kicsit, és hát valami csodálatos dolog született… Kiegészítőm a „Barbi varr” kistáska volt. A nyakláncomat egyik barátnőm készítette csipkebogyóból. A menyecske ruhámat pedig a neten rendeltem, szerencsére nem kellett megbánnom.

Dorka_Zoli_02Dorka_Zoli_03Dorka_Zoli_22

A hajam nagyon aggasztott, mert nem túl hosszú és nem túl sok. Így az volt a szempont, hogy olyan fonott frizura legyen, ami ezt kompenzálja. A Simon’s wedding Szilvije mind a smink, mind a frizura terén megvalósított mindent, amit szerettem volna. Rájuk is a Menyasszony Börzén találtam. A hajamba mindenképpen szerettem volna virágkoszorút, amit Anett (Panka kertje) valósított meg rezgőből.

Zoli sötétkék öltönye Kaposváron készült egy ruhaszalonban. Cipője egy korábban vásárolt barna alkalmi cipő volt, amit a bálozások alkalmával annyira bejáratott, hogy ragaszkodott hozzá. Az ő frizuráját és szakállát a Barber Shop csinosította ki a nagy napra.

Dorka_Zoli_04

A virágokat, az egyedi csokromat és a kitűzőket Jécsai Fecónak, és az Emlék Virágüzletnek köszönhetjük.

Dorka_Zoli_29

A dekorációnál szintén a semmi flanc elvét követtük. Zolival a nyár során gyártottuk a fonalgömböket (lufin, textilragasztóval), díszítettük a befőttesüvegeket, rendeltük a zsákvásznat az asztali futókhoz. Barátnőmtől kaptunk égősort, így fényárban úszhatott a terem. A gyertyafénykeringőnél ezt még csillagszórókkal fokoztuk. A teraszra rezgős üvegeket lógattunk és kis textilzászlócskákat (ebay) függesztettünk fel. Az ültetőkártyákat, menükártyákat Zoli tervezte meg. Köszönőajándéknak a lányok kis üvegbe töltött franciadrazsét, a fiúk hűtőmágnest (meska) kaptak. A gyerekeknek foglalkoztató füzettel, szélforgóval és lufival készültünk.  A Menyasszonyi Börzéről elhoztam egy ablakkeretet, amire esküvői képeket tettünk ki a vendégekről, és volt egy kisebb ablakkeret is, a mi képeinkkel. Az üzenethagyásra írógépet választottunk, amit Zoli családjában találtunk is. Az ülésrendet egy feldíszített parafatáblára készítettük el.

Dorka_Zoli_11Dorka_Zoli_09Dorka_Zoli_12Dorka_Zoli_06Dorka_Zoli_19Dorka_Zoli_15

Minden készen állt a tökéletes naphoz. Előtte este külön voltunk, Zoliék Szentendrén, én Csepelen. Az én vágyam volt, hogy aznap a templomban lássuk meg egymást először. Hát ezt csak ajánlani tudom mindenkinek, ennél varázslatosabb dolog nincs (persze túl kell élni a templom kapujában a nagy izgalmat). A szertartások után a Duna-parton fotózkodtunk a násznéppel, kettesben pedig a városban.

A mulatság páratlan volt, nagyon finom lett a vacsora, amit Németh Attilának és szuper csapatának köszönhetünk. Az aprósüteményeket a család és a barátok hozták. A buli fergeteges volt. A zenei repertoárban sváb zenétől kezdve, a 30Y-on át a bécsi keringőig minden volt, mindenkinek a kedvére téve, így mulattunk napfelkeltéig.

Dorka_Zoli_23Dorka_Zoli_13Dorka_Zoli_18Dorka_Zoli_17Dorka_Zoli_16Dorka_Zoli_14

Az, hogy ezt a napot sosem felejtjük el, kétségtelen. Azt, hogy ennyi kedvesség és szeretet vett minket körül, el sem hisszük és nem is tudjuk meghálálni. De ilyen kezdet után izgatottan várjuk a folytatást.

 

Közreműködők:

Helyszín: Invitárium, Szentendre
Étel: Németh Attila Királyi Főszakács
Zene: Keller Sanya / DJ Alex
Torta: Rajcsányi Nóri – Bébicsirke
Ruha: Papst Vica – Arnaud-Szalon
Kistáska: Barbi Varr
Virágok:  Jécsai Fecó – Emlék Virágüzlet Szigetszentmiklós
Meghívó rajz: Kánya Emőke
Pecsét: ArtiStamp
Nyaklánc: Balczó Dodó – Fabrikabolt
Fotó: Hahn Péter
Haj,smink: Simon’s Wedding
Gyűrű: Studio Progress

Bohém esküvőtök volt vagy lesz?
Segítsetek más pároknak: küldjetek beszámolót, fotókat, tippeket, hogy szétkürtölhessük, vagy hívjatok meg minket is! :) A lényeg, hogy írjatok!

 

comments