Most, hogy elég időt hagytunk az első lecke anyagának megrágásához, felszívódásához, tanítást kaphatsz a beavatás mesterségéről. Legutóbb nyomatékosan figyelmeztettünk rá, hogy elsősorban csak magadra számíts az úton. Mégis, minden katonának szüksége van egy támaszt nyújtó akció csapatra. Stratégiai és diplomáciai képességeid legjavát kell élesítened ahhoz, hogy tudd, kiket és mikor avathatsz be.

Legyintesz? Hogy mondod? Nem kell ezen ennyit agyalni? Már tudod, kiknek mondod el? Vagy már el is mondtad??? A-MA-TŐR!
Beavatottnak lenni és egy fontos hadművelet vezérkarába tartozni nagy megtiszteltetés, de még nagyobb felelősség. Ezért légy megfontolt és alaposan gondold át, kiknek árulod el legnagyobb titkodat. Nagyon sok a buktató és még több a kísértés, de te légy sziklaszilárd és mindvégig ragaszkodj az eredeti tervhez.

az_elit_alakulat1

1. számú kísértés: Anyu(k) és a család
Folyamatosan zaklatnak: “Olyan szépek vagytok együtt…” , “Úgy szeretjük mi is. Hiszen már családtag!” , “Unoka is kéne már…” – ismerősen csengenek ezek a célozgatások? Az idő múlásával pedig egyre gyakoribb, hogy ködösítés nélkül, kerek-perec rákérdeznek: “Mikor kéred már meg a kezét?”, esetleg: “Nyaralás, nyaralás… na és az esküvő? Az mikor lesz?”
A katonák nagy része mindaddig jól állja a sarat és gond nélkül képes leszerelni ezeket az orvtámadásokat, amíg meg nem veszi/rendeli a gyűrűt. A dolog ettől a ponttól válik csak igazi kihívássá. Hiszen ha megvan a gyűrű, akkor a döntés már végleges. Ezért legszívesebben kapásból visszavágnál anyuéknak, az asztalra csapva az ékszert vagy a cetlit: “Nesztek!”

2. számú kísértés: a barátnők
Gyakran úgy érezzük, a kapcsolat múlhat azon, hogy megkedvelnek-e minket. Sokat kell velük smúzolni és kedveskedni nekik. De ha már a lánykérésnél tartasz, akkor elég volt! Nem kell többé külön figyelmet fordítanod arra, hogy a kegyeikbe férkőzz, vagy ott maradj. Ennél a pontnál már rég eldőlt a státuszod. Szóval ezt az ütőkártyát már nem kell felhasználnod a bevágódáshoz.
A barátnők beavatása egyébként nem rejt túl nagy veszélyt magára az akcióra, csak és kizárólag annak utóéletére nézve. A barátnő nem árul el és nem is buktat le, de amikor a – remélhetőleg – sikeres lánykérést követően, hivatalosan bejelentitek neki a nagy hírt, az első reakciója garantáltan az lesz hogy: “Én már tudtaaaam!”
Mélyen minden lányba kódolva van a vágy, hogy egyszer felemelhesse a kezét, tenyerével az arca, kővel a publikum (a lányok) felé, kifelé kedves mosollyal, befelé kaján vigyorral, azt gondolva: “Suck it bitches, engem eljegyeztek!!!” Ettől az ezredmásodperces mámortól nem foszthatjuk meg kedvesünket.

Akár 1., akár 2. számú kísértés lép fel: NEM pofázol! Rossz vőlegény! Nem esünk kísértésbe!

Vőlegény Boot Camp Rule No.2:
A bejelentést bízd Rá, avagy ne lépj túl a hatáskörödön!

Te csakis olyanokat avass be, azaz olyan tagokból állítsd össze az egységedet, akiknek nem feltétlenül Ő akarná bejelenteni. Ezért is esnek ki a barátnők. Nehogy már tőled tudják meg a csajok! Pláne ne hamarabb, mint Ő! HIBA!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni: a készülődés igazából RÓLAD szól. Ez az időszak csak a tied. Sokan az utolsó kalandként élik meg. Ezért tényleg csak azt a pár embert avasd be, akiket muszáj és akik neked igazán fontosak: legjobb barát, testvér, esetleg a fater. Az egyik legjobb taktika, amit választhatsz, hogy azt a barátodat avatod be, aki már teljesítette a Küldetést. Ő pontosan tudja, min mész keresztül és ha szerencséd van, még (jó) tippeket is ad. A lényeg tehát, hogy ne ess túlzásba! Hiába vagy kőkemény férfi és hiába nem érdekel a lánykérés utáni Meglepetés-bejelentés Turné sem. (Mert ha az akciót sikeresen hajtod végre, ez is előtted áll.) Hidd el, amikor ott leszel, rá fogsz jönni, hogy neked is nagyobb élmény úgy mesélni a lánykérés heroikus történetét, hogy hallgatóságod nem is sejtette, mire készülsz!

az_elit_alakulat2Gratulálunk, mert ma is sikerült egy lépéssel közelebb kerülnöd az oltárhoz! Ezúttal se felejtsd el törölni a böngésződ history-ját!

Pihenj! Lelépni!

A jutalomfalat most sem marad el: kis távirányítós léghajók az irodában. Cool!
http://www.ohgizmo.com/2013/03/14/nanoblimp-is-allegedly-worlds-smallest-rc-blimp/

Kölcsön képek: Köszi Köszi Köszi Köszi

comments