Továbbra is azt valljuk, hogy a jó lagzi egyik, ha nem a legfontosabb összetevője a jól eltalált zene. A megfelelő aláfestők és talpalávalók kiválasztása szakértelmet, rutint és kifinomult érzékeket kíván. Ezt nem szabad a véletlenre bízni, így egyáltalán nem javasoljuk a Winamp shuffle funkcióját erre a célra.

Az első NO Sramli listánknál felvázoltuk, milyen komplex elvárásoknak megfelelő döntést kell hoznunk, amikor ez a kérdéskör kerül napirendre. Nem könnyű…

Mi egy régi ismerősünket, DJ Mortát kértük fel a kulcsfeladatra, aki egyáltalán-nem-esküvői-lemezlovas lévén először nagyon vonakodott, de aztán persze sikerült befűznünk. Hál’ Istennek! Végül nem bánta meg a rendhagyó partit, sőt be is számolt róla a mash-up.hu-n. Az este folyamán a velünk közösen összeállított dalállományból és a specialitásainak számító mash-upokból válogatott, kevert, mixelt. Mesésen. Ezeket a merész, keverék jószágokat mindenkinek szívből tudjuk ajánlani, akiknek hozzánk hasonlóan az a vágyálma, hogy a tánctéren a Michael Jackson – Rihanna – J-Lo – Owl City Carly Rae Jepsen vagy a Pink Floyd – Bee Gees-hez hasonlóan valószínűtlen párosítások alakuljanak ki, pl.: Örömanya feat Egyetemi Cimbi feat Kollegina. Lám-lám, igenis van mód totál különböző, sőt ellentétes világok harmonikus egyesítésére, legalább egy tánc erejéig.

Íme egy – kivételesen – 7-es lista sztárvendég selectánktól, DJ Mortától. Szerintünk olvassátok el mash-up.hu-s ajánlókat is. Érdemes. (Katt a címekre!)

1. Be My Girl And Lets Get Away

2. Ante up to the other side

3. Stayin’ Alive In the Wall

4. All That She Hides

5. We found a good beat

6. The Fugees vs Max Romeo – Ready or not

7. Heard my way through the 80’s

Bohém esküvőtök volt vagy lesz?
Segítsetek más pároknak: küldjetek nekünk beszámolót, fotókat, osszátok meg velünk tapasztalataitokat, tippjeiteket, hogy szétkürtölhessünk, vagy hívjatok meg minket is! :) A lényeg, hogy írjatok nekünk!

comments