Fruzsiék képeit átpörgetve elöntött a békés, boldog nyugalom. Annak ellenére, hogy az egész menyegző laza és abszolút méltó a bohém jelzőre, mégis annyira szolid és elegáns. A kimondottan róluk készült fotók és a sztori meg aztán végleg begyógyítják a ZEN-t a betekintő lelkébe. Lessétek, lássátok meg ti is! Fruzsi mesél.

Több mint 8 év együttlét és egy 4 évvel ezelőtti párizsi lánykérés után Milánnal úgy döntöttünk, idén nyáron végre összeházasodunk. Másfél éves tervezgetés után, júliusban egy álom vált valóra. Tökéletesre sikeredett minden, épp úgy, ahogy elterveztük. A lehető legjobb emberek vettek körbe és segítettek minket, hogy létrejöhessen ez a csoda.

A helyszínválasztáskor egy dologban biztosak voltunk: szerettünk volna a természethez közel, a szabadban esküt tenni egymásnak, így kutattuk fel Budapest és vonzáskörzetének szinte minden szóba jövő helyét, míg a sors keze az Anna tanya felé nem terelt minket. Szerelem volt első látásra, a maga egyszerűségével tökéletesen passzolt rusztikus-bohém hangulatú álomesküvőnkhöz. A gyönyörű lovak, a bevezető út melletti karámok és fenyves, a budai hegyek panorámája, a vörös téglával kirakott terasz és a fa gerendák mind-mind hívogattak minket, hogy ott mondjuk ki az IGEN-t.

1.14.1

Ha ez még nem lett volna elég, a hely „mellé kaptuk” a világ legaranyosabb rendezvényszervezőjét, Dávid Orsit (Pearl Event & Wedding), aki szuper ötleteket adott és mindent megtett azért, hogy tökéletesre sikerüljön a mi nagy napunk. Mindig a rendelkezésünkre állt és segített nekünk, mint egy igazi jó barát.

Szerettük volna a hagyományokat betartani, így az esküvőnk előtti éjjel nem aludtunk együtt Milánnal, és az esküvőnk napján is csak az oltárnál láttuk meg egymást. A nővéremék lakásában készülődtünk mindketten, de külön-külön szobákban. Én a nővéremmel, Andival, és a tanúmmal, Böbével, Viola Dóra fodrász és Herrer-Barna Dóra kezei között szépültünk, Milán és a tanúja, Charles, pedig egy másik szobában készülődtek.

910

Az egyházi szertartásunkat a Zugligeti Szent Család Plébánián tartottuk, a templom és a környéke nagyon a szívünkhöz nőtt, éveken keresztül laktunk a közelben, és abban az időszakban döntöttük el, ott fogunk összeházasodni. Csodaszép volt a templomi szertartásunk, a barátaink által játszott élő zenével és egy-egy barátunk, családtagunk által elmondott könyörgéssel.

1211

Szerencsére az időjárás lehetővé tette, hogy a templomi szertartás után az Anna tanyán, szabad ég alatt, egy szalagokkal díszített meggyfa tövében, fogadhassunk örök hűséget egymásnak. Ezt a megerősítő ceremóniát a keresztapukám vezette, aki gyönyörű, megható beszédet mondott, majd mi is elmondtuk egymásnak a saját fogadalmainkat.

13

191814

Ezután kezdetét vette a vacsora és a buli. A vendégek asztalaira eldobható fényképezőgépeket tettünk, hogy ők a saját szemszögükből tudják megörökíteni az esküvőnk pillanatait. A gyerekek nagyon élvezték a kattintgatást, nagyon vicces képek születtek, öröm volt őket visszanézni. Nagy népszerűségnek örvendett a fotósarok és az üzenethagyó asztalka, ahol egy régi írógéppel vagy kézzel írt leveleket hagyhattak nekünk szeretteink, egyedi, a nevünkkel ellátott nyomdával megpecsételt papírlapokra, vagy megcsodálhatták a jegyes fotóinkból készült albumot és a régebbi közös fényképeket.

12

A fantasztikus fotóinkat Török-Bognár Reninek (Renifotó) köszönhetjük. Már évekkel korábban eldöntöttük, hogy ha összeházasodunk, Reni lesz a fotósunk és ehhez olyan mértékben ragaszkodtunk, hogy hozzá igazítottuk az esküvőnk időpontját. Már az ajándékba kapott jegyes fotózásunk alatt olyan tökéletes összhangban voltunk, annyira természetesen tudtunk előtte viselkedni, mintha világ életünkben fotós és modelljei viszony lett volna köztünk, a végeredmény pedig csodálatos, tökéletesen elkapott, meghitt pillanatok, és gyönyörű beállítások.  Így az esküvőnkön már egyáltalán nem aggódtunk azon, vajon hogy fogunk festeni az elkészült fotókon, teljesen át tudtuk adni magunkat a pillanatoknak. Olyan csodás fotók születtek, amik tökéletesen visszaadnak minden apró mozzanatot és hangulatot, olyan képek, amiket végignézve újra átélhetjük életünk eddigi legszebb napjának minden percét.

32263130

A tortánkat Stégner-Kunos Niki (Az én Tortám) készítette. Nikit és az ő mesterműveit Reni fotóin keresztül ismertük meg, azonnal szerelembe estünk a tortáival. Ez az érzés a kóstolón végleg beégett, alig tudtunk választani a finomabbnál finomabb ízek közül. Már a rajzolt terv-torta is ámulatba ejtett minket, de amikor megláttuk az esküvőnkön az igazit… elállt a lélegzetünk. Niki olyan gyönyörű tortát varázsolt nekünk, ami tökéletesen passzolt az elképzelésünkhöz, hozzánk, az esküvőnk stílusához. Egyszerűen fantasztikus lett kívül-belül.

2223

A dekorációnk Szabó Márti és csapata (Dekorxtár) keze munkáját dicsérik. Az első találkozásunkra több száz Pinterestről lementegetett képpel mentünk, de nem kellett sok idő hogy rájöjjünk, ő pontosan megértette volna a képek nélkül is, amit szeretnénk. Tökéletesen visszaadta az esküvői dekorációnk azt a hangulatot, amit elképzeltünk, Márti minden apró részletre gondosan ügyelt, hogy azt a végeredményt láthassuk az esküvőnkön, amit megálmodtunk magunknak. Amikor megérkeztünk az Anna tanyára és megláttuk a feldíszített helyszínt, úgy érzetük egy álomvilágba csöppentünk, hogy egy valóságos – hosszú hónapokon keresztül tervezgetett – csoda van körülöttünk, tele meglepetésekkel, gyönyörű, minden részletében tökéletes elemekkel.

3654

A meghívókkal, egyéb grafikákkal, és a dekoráció elemeivel harmonizáló virágdíszek, csokrok, koszorúslány karkötők és a fiúk kitűzői Szűcs Flóra (SzucsFlóVirág) munkái. Hihetetlen látványt nyújtott a sok gyönyörű virág, a rengeteg szín, forma és méret, mintha csak egy vadvirágos mezőn szedték volna őket. Imádtuk egytől-egyig.

151617

Szerettünk volna pár dolgot saját kezűleg elkészíteni, hogy mi is kivegyük a részünket az esküvő szervezésének kreatív részéből, így a meghívókat és save the date kártyákat, az ültető- és menükártyákat, valamint a vendégeknek szánt aprócska ajándékot mi terveztük meg. Készítettünk még a nevünkkel és az esküvőnk dátumával ellátott matricákat, amiket mindenhová felragasztgattunk, és egy keresztrejtvényt a vendégeknek, amiben rólunk szóló kérdésekre kellett megfejtést találni. Ezen kívül az esküvő előtti 2 napban süti manufaktúrává alakítottam a konyhánkat, süti nyalókát, az egész vendégseregnek elegendő narancsos-mogyorós-fehércsokis kekszgolyókat, és gesztenyés-mandulás golyókat, mogyoróvajas csokis kekszeket készítettem a desszertasztalra, ahol ezeken kívül még apró zserbó kockák, epres-málnás tortafalatok, mini somlói galuskák és még sok más finomság is volt.

78 (1)

Az este folyamán levetítettünk egy zenés slideshow-t, amit ugyancsak mi állítottunk össze a kedvenc fotóinkból, zenéinkből, és ami rólunk, a közös életünkről szólt a kezdetektől egészen az esküvő napjáig. Nagyon jó volt nézni a vetítés alatt családtagjaink és barátaink mosolyát, vagy épp örömkönnyeit.

Készültünk két meglepetés tánccal, egy keringővel és egy swinggel, amiket a tanúm testvére, Őry Julcsi tanított be nekünk, az esküvőt megelőző pár hónapban. Julcsi táncórái a lehető legjobb hangulatban teltek, rengeteget nevettünk és nagyon jól éreztük magunkat, egy pillanatig sem voltunk zavarban előtte. Szép, megható keringő, illetve szuper, vidám és ötletes swing koreográfiákat állított össze nekünk, mindkettőnek nagy sikere volt.

A ceremóniamesterünk Járvás Gergő volt. Már az első találkozásunk alkalmával éreztük, hogy ő lesz a mi emberünk, mert tökéletesen illett a személyisége ahhoz az esküvőhöz, amit megálmodtunk. Nem szerettünk volna hagyományos, elcsépelt játékokat játszani, de mégis azt gondoltuk, kell egy személy, aki egyben tartja a vendégsereget. Végig velünk volt, de mégsem akart a középpontban lenni, szórakoztatott, segített, és tökéletesen helytállt, pont úgy, ahogy azt mi szerettük volna.

20

A zenét a Party Arts zenekar biztosította. Mindenki nagyon elégedett volt a számokkal és a hangszereléssel, ami azért is nagy szó, mert rengeteg zenész volt a vendégeink között, így értő fülek hallgatták a szuperül összeválogatott zenéket, mi pedig Milánnal végigtáncoltuk az éjszakát.

2725

A menyasszonyi ruhámat az esuvoiruhaplaza.hu-ról rendeltem. A varrónők gyönyörű munkát végeztek. Több heti tervezgetés után teljes mértékben a saját elképzelésem valósult meg. A fazont, a hosszt, a gombokat, a csipkét, mindent én tervezhettem meg, választhattam ki, a legapróbb részletekig.

Hatalmas köszönettel tartozunk mindenkinek, aki mellettünk állt és segített abban, hogy az esküvőnk tökéletesre sikerüljön. Valóra váltak az álmaink, csodás emberekkel ismerkedünk meg és kötöttünk barátságokat. Életünk eddigi legjobb időszaka volt az esküvőnkre való készülődés, és ha újra kezdenénk, semmit sem csinálnánk másképp.

24

Közreműködők:
Fotó: Török-Bognár Reni, Renifoto
Rendezvényszervező: Dávid Orsi, Pearl Event & Wedding
Dekoráció: Szabó Márti, Dekorxtár
Virágok: Szűcs Flóra, SzűcsFló Virág
Torta: Stégner- Kunos Niki, Az én Tortám
Ceremóniamester: Járvás Gergő
Zenekar: Party Arts Show Band
Templomi zenészek: Drahos Rebeka – fuvola, Zsida Ramóna – hegedű, Juhász Mónika – hegedű, Ládi Zsuzsanna – brácsa, Fábián Klára – cselló
Koreográfiák: Őry Júlia
Videó: Bolla Bertold
Haj: Viola Dóra
Smink: Herrer- Barna Dóra
Manikűr: Segesvári Anett, Púder
Menyasszonyi ruha: Esküvői Ruha Plaza
Kiegészítők: Horváth Hajnalka

Bohém esküvőtök volt vagy lesz?
Segítsetek más pároknak: küldjetek nekünk beszámolót, fotókat, osszátok meg velünk tapasztalataitokat, tippjeiteket, hogy szétkürtölhessünk, vagy hívjatok meg minket is! :) A lényeg, hogy írjatok nekünk!

comments