Romantikus filmbe illően egymásra találós; tudatosan, türelmesen, örömtelien szervezős; kedvesen tökéletes végeredményt kapós esküvői sztori az ifjú feleség, Ivett tollából.

Munkakapcsolatnak indult a miénk, aztán a sors úgy hozta, hogy egy üzleti vacsorán elkezdtünk beszélgetni, és rájöttünk, hogy remek párost alkotnánk. Előtte nem találkoztunk mással, akivel ennyire hasonló az értékrendünk, az életszemléletünk és nem utolsó sorban a humorunk.  A hivatalos egymásra találásunkhoz azonban még szükség volt néhány hónapra és a jogosítványom megszerzésére. Ugyanis a jogsi megünneplése szolgáltatott ürügyet az újabb találkozásra, ami teázásnak indult, de egy éjszakába nyúló beszélgetés kerekedett belőle. Innentől már kérdés sem fért hozzá, hogy egymáshoz tartozunk.

Imádunk kirándulni, a nyaralásaink általában az aktív pihenés jegyében telnek, a lánykérés is egy keszthelyi biciklizős túránkon történt. Már akkor elhatároztuk, hogy saját személyiségünkhöz illő esküvőt szervezünk, vidámat, fiatalosat, letisztultat. Abban is megegyeztünk, hogy mindketten kivesszük a részünket az előkészületekből. A kapkodást mindenképp szerettük volna elkerülni, ezért hagytunk magunknak másfél évet, hogy minden részlet összeálljon. Ez igen jó döntésnek bizonyult.

Szerencsés páros vagyunk, a legtöbb esetben hasonló elképzeléseink vannak az igazán fontos dolgokról, így volt ez az esküvőnkkel kapcsolatban is.  A vintage, kicsit bohém hangulat fogott meg minket leginkább. Hamar megegyeztünk az alap látványelemekben: sárga szín, zsákvászon, zászlófüzér, izzósor, befőttesüveg, kövirózsa. A választásban nem a trendek vezéreltek: a sárga szín az én egyik kedvencem, a kövirózsa a vőlegényé.

Budapestiek lévén eleinte fővárosi helyszínben gondolkoztunk, aztán eszünkbe jutott, hogy Fejér megyében jártunk már egy olyan helyen, ami tökéletesen illeszkedik az elképzeléseinkhez. Ez egy régi istálló épület rendezvényteremmé alakítva. A felújítás során megtartották az épület jellegzetességeit, és kialakítottak egy tágas, világos termet, ahol biztosak voltunk benne, hogy remek bohém esküvőt tartunk majd. Ráadásként egy hangulatos kültéri rész is tartozik hozzá, kemencével, padokkal, asztalokkal, ezt is mindenképp használni szerettük volna.

2_097_IMG_5444

A szertartáshoz egy közeli tóparti helyszínt választottunk, amihez egy hangulatos kis stég tartozik, és pazar kilátás a közeli sziklákra. Már jó előre el kellett döntenünk, milyen szertartást szeretnénk. Egyikünk sem vallásos, az egyházi ezért nem is jött szóba, viszont a polgári ceremóniát szerettük volna ezen a csodálatos helyen hangulatossá és meghitté varázsolni.

2_148_IMG_54982_231_IMG_6538

A helyszínek kiválasztása után elkezdtünk a további részleteken gondolkozni. Mivel a helyszínen nincs vendéglátás és olyan bútorok sem, amik megfeleltek volna az elképzeléseinkhez, ezeket is biztosítanunk kellett. Első lépésként a cateringet és a dj-t foglaltuk le, hiszen, ha teli a has és jó a buli, nagy gond már nem lehet.

Ezután kezdtünk részletekbe menően gondolkozni a dekorációról. Eleinte úgy gondoltam, hogy dekoros segítsége nélkül kivitelezhető a dolog, de hamar rájöttem, hogy a rengeteg pinterestes csodaötlet sehogyan sem áll össze a fejemben egy egységes koncepcióvá. Ekkor döntöttünk úgy, hogy mégis megbízunk valakit a dekorálással. Ajánlás útján leltünk Zsófira, akivel nagyon hamar megtaláltuk a közös hangot, teljesen ráérzett, mit szeretnénk.
Imádom a kézzel készült tárgyakat (kapni és adni is), ezért mindenképp szerettem volna, ha az esküvőnkön van valami, ami a saját kezem munkája, ezért döntöttem úgy, hogy a köszönőajándékokat magam készítem. A 85 db filc hűtőmágnes megvarrását már több mint fél évvel az esküvő előtt elkezdtem, kellemes esti kikapcsolódás volt számomra.

2_108IMG_6219

Ezen felül is szerettem volna valamivel személyessé varázsolni a díszítést, ezért felhasználtuk a nagypapámtól örökölt csodaszép régi írógépet, és én készítettem a gyűrűpárnát is, amelyhez nagymamám horgolását használtam fel. Külön öröm volt számomra, hogy – bár nagyszüleim már nincsenek közöttünk – ilyen formában kicsit mégis ott lehettek ezen a fontos napon.

2_122_IMG_6328

A készülődésnek természetesen kiemelkedően fontos része volt az esküvői ruha megtalálása. Ennek kapcsán két dolgot tudtam biztosan: nem szeretnék abroncsos és pánt nélküli ruhát. Ilyet találni nem egyszerű vállalkozás, ezért végül a varratás mellett döntöttem, és egyáltalán nem bántam meg. Csipkés, könnyed, 2 részből álló ruhacsoda lett az eredmény. Ehhez illő lábbelit kerestem, és mivel szinte egyáltalán nem hordok magassarkút, ezért esküvői cipőnek is egy egyszerű csipkés balerina mellett tettem le a voksot. A vőlegény öltönye színben rímelt a zsákvászon dekorációra, nehézséget egyedül a tört fehér ing beszerzése okozott.

1_227_IMG_59941_211_IMG_5918

A gyűrűt mindketten lényeges elemnek tartottuk, hiszen ezt hordjuk minden nap. Párosunk férfi tagja kifejezetten idegenkedik az aranytól, ezért ezt az opciót már első körben kizártuk. Ekkor bukkantam rá a neten, hogy ma már titániumból is készítenek karikagyűrűt, ráadásul különböző anyagokkal kombinálhatók is. Amikor a vőlegény meglátott egy ébenfával díszített darabot, nem is gondolkoztunk tovább. Az én gyűrűm csonttal és egy kicsi drágakővel készült. Még egy nagy előnye ennek a megoldásnak, hogy lényegesen kevesebbe kerül, mint a nemesfém variációk.

1_214_IMG_5922

Néhány hónappal az esküvő előtt már a szolgáltatóink nagy részét kiválasztottuk, egész jól álltunk. Nem volt azonban még meghívónk. Annak érdekében, hogy minden vendég időben értesüljön a dátumról, még a hivatalos meghívó előtt magunk szerkesztettünk egy előmeghívót az időpontról, amit elektronikusan küldtünk el a násznépnek. Nagy sikert aratott.
A meghívónkhoz egy hozzáértő segítségét kértük, Dórival együtt álmodtuk meg a kinézetét, és azt is hogyan jelenjen meg rajta a zsákvászon és a zászlósor. Pontosan előrevetítette az esküvőnk hangulatát, amit a vendégek észre is vettek és meg is jegyeztek. Örültünk, mert ez volt a cél.

Az ételválasztékkal kapcsolatban sem a megszokottat szerettük volna. Előételnek különböző krémeket (májpástétom, tonhal- és tojáskrém) választottunk. Ennek külön apropója, hogy ezek a vőlegény vendégváró specialitásai (gondolkoztunk rajta, hogy akár ő is készíthetné, de erről végül letettünk). A kerti parti hangulat megteremtéséhez a kültéri látványgrill mellett döntöttünk, így minden vendég maga dönthetett arról, melyik frissen készült fogást kóstolja meg. Éjféli menünek – nem épp hagyományos módon – kenyérlángost választottunk, amit frissen a kemencében készítettek el, a vendégek nagy örömére. Az aprósüteményekről az örömszülők és rokonok gondoskodtak, a tortát viszont profira bíztuk. A díszítés egyszerű, az alapanyagok természetesek és az íze hihetetlenül finom lett. Az utolsó morzsáig elfogyott. Nagyon tetszettek a cupcake-ek és cake-pop-ok, ezért a torta mellé rendeltünk belőlük.

3_160_IMG_66083_209_IMG_73503_218_IMG_7382

Gyorsan elérkezett a várva várt nap. A helyszínen készülődtünk, ott készült a smink és a frizura, körmeim szépségéről a sógornőm gondoskodott.

Aznap szerettük volna gondtalanul élvezni az esküvőnket, ezért úgy gondoltuk, szükség lesz valakire, aki koordinálja az eseményeket, a násznépben azonban nem volt olyan ismerős, akire ez a szerep illett volna, így megbíztunk egy hivatásos ceremóniamestert. Eléggé idegenkedtünk a szokásos ivós játékoktól, szerencsére ebben is segített, és olyan játékokat játszottunk csak, ami feldobta a hangulatot és senki nem érezte magát kellemetlenül miatta. Emellett profin kézben tartotta az eseményeket is.
Az este során a kicsik szórakozásáról is gondoskodtunk, gyereksarkot alakítottunk ki, ahol elfoglalhatták magukat. Színezhettek, rajzolhattak, lovagolhattak egy hintalovon vagy furikázhattak egy játékautóval, ez utóbbi különösen nagy népszerűségnek örvendett.

3_095_IMG_7205

A nagyok persze leginkább a tánctéren szórakoztak, ahol DJ szolgáltatta a zenét. A kritikus zenei ízléssel megáldott vendégektől már előre zenelistát kértünk, hogy mindenki megtalálja a neki tetsző számokat, a hangulatból és a visszajelzésekből ítélve ez sikerült is.
A tánc a mi szívünkhöz is közel áll, ezért nem volt kétséges, hogy lesz nyitótáncunk. A szokásos keringő helyett inkább több táncstílusból álló koreográfiát tanultunk be.

3_051_IMG_70223_254_IMG_74073_286_IMG_7569

Szerettünk volna az esküvő után valami emléket a násznéptől, a szokásos vendégkönyvet azonban nem tartottuk elég egyedinek. A játékosság jegyében Jenga fahasábokra írhatott a násznép üzenetet nekünk. Az a terv, hogy baráti összejöveteleken használatba vesszük, és jókat mosolygunk a feliratokon.

2_091_IMG_6172

Egy kedves fotós barátunk örökítette meg egybekelésünk pillanatait. Már a lánykérés előtt biztosak voltunk benne, hogy őt szeretnénk majd felkérni, tudtuk róla ugyanis, hogy ügyesen örökít meg érzelmeket és hangulatokat, és teljesen mellőzi a mesterkélt beállításokat. Annak érdekében, hogy nyugodt körülmények között készülhessenek a képek, úgy döntöttünk nem a szertartás napjára időzítjük a kreatív fotózást, így volt időnk, hogy kiélvezzük minden pillanatát.

1_236_IMG_59761_198_IMG_58521_194_IMG_5802n1_165_IMG_8105c1_039_IMG_5392bw1_122_IMG_56451_203_IMG_5838bw

Az esküvő olyan villámsebességgel telt el, hogy csak a nászút alatt tudatosodott bennünk, hogy már megtörtént, és mikor hazajövünk már csak a képeket nézegetve élhetjük újra a csodás perceket.

Közreműködők:
Meghívók: Kátai Dóra, Esküvőváró Portál
Dekoráció: Ujlaki Zsófia, Ujlaky Dekor
Ruha: Szente-Tóth Andrea
Gyűrű: Fördős Bence
Helyszín: Nagyegyháza, Hangistálló
Torta, cupcake: Preston Torta-Manufaktúra
Ceremóniamester: Bódy Gergő
DJ: Misik István, DJ Misik
Fotók: Bolla Beáta

Bohém esküvőtök volt vagy lesz?
Segítsetek más pároknak: küldjetek nekünk beszámolót, fotókat, osszátok meg velünk tapasztalataitokat, tippjeiteket, hogy szétkürtölhessünk, vagy hívjatok meg minket is! :) A lényeg, hogy írjatok nekünk!

comments