Nem nyűgként, hanem örömteli, izgi és főként közös projektként élték meg az esküvőszervezést, hagyták, hogy a tökéletes helyszín bevonzza őket és meghatározza a fő irányt. Könnyed folyamat során bízták rá magukat a válogatott szolgáltatókra és élvezték ki a gondos előkészületek csodás eredményét, a semmilyen téren nem túltolt, ízléses, emberi léptékű, mégis nagyon izgalmas menyegzőjüket. (Oooolyan cukiiiik!!!) Jöjjenek a részletek Petrától!

Az a szerencsés nő vagyok, akinek a férje is tervezgetős, így az esküvőnket is, annak minden részletével, ketten képzeltük el és szerveztük meg. És tényleg, minden apró részletet kitaláltunk és meg is valósítottunk. Lehetetlen leírni minden választást, döntést, éppen ezért a legfontosabbakat szeretnénk megosztani Veletek. Azokat, amikről mi úgy gondoljuk, hogy meghatározóak voltak, amelyek az esküvőnk karakterét adták.

Az az igazság, hogy már a lánykérés előtt is határozott elképzelésünk volt néhány dologról: tudtuk, hogy nagyjából hányan leszünk, hogy két szertartást szeretnénk tartani (a templomit és polgárit is), hogy barátságos hangulatra vágyunk, semmi puccra, és hogy mindenben különlegeset szeretnénk, olyat, ami illik hozzánk.

Petra_Andris_01

A lánykérés után első dolgunk volt, hogy megkérjük Ferencz Vandát, hogy készítse el a jegygyűrűnket. Vanda készítette a lánykérőset is, beépítve Andris ötleteit. Egyszerű, letisztult gyűrűt akartunk mindketten, és fontos volt, hogy csak nekünk legyen pont ilyen, valamint hogy passzoljanak egymáshoz. Így lett az enyém felülete fényes, és az oldala matt, Andrisé pedig fordítva.

2015_06_13_panda_foto_retus_079

Az eljegyzés után, amikor elkezdtük a szervezést, úgy gondoltuk, először a helyszínt kell kiválasztanunk, mert annak a hangulata és adottságai alapvetően meghatároznak majd mindent. Szabadtéri polgári szertartást szerettünk volna és a júniusi időjárás kiszámíthatatlansága miatt zárt éttermet, de alapvetően ebben, mint minden másban is, a zsigereinkre hallgattunk: azt választottuk, ahol mindketten el tudtuk képzelni ezt a napot. Így döntöttünk a Neszmély mellett. A meghívók kiosztásakor mindenki megkérdezte, miért ezt a helyszínt választottuk, van-e valami kötődésünk, de ilyenről szó sem volt. Aztán az esküvő napján megértették: egyszerűen gyönyörű a környezet, ennél szebb helyet el sem tudtunk volna képzelni.

2015_06_13_panda_csoport_retus_0132015_06_13_panda_polgari_retus_0012015_06_13_panda_polgari_retus_005

A helyszínnel egy időben kerestünk fotóst is – az egész esküvőszervezés és a nagy esemény után is azt gondolom, hogy a fotós a legfontosabb, hiszen az ő képeit fogjuk nyugdíjas korunkban is nézegetni és mutogatni az unokáinknak. Ekkor még időpontunk sem volt, azt tulajdonképpen Török-Bognár Reni (Renifoto) választotta nekünk, ugyanis neki a két opcióból már csak az egyik volt szabad. Így lett június 13. a dátum, Reni a fotósunk, és így készültek rólunk életünk legcsodálatosabb képei. Reni kedvességével mindenki szívébe percek alatt belopta magát, és beállított, mesterkélt képek helyett a legszebb pillanatokat kapta el, így amikor a fotóit nézzük (merthogy megnézzük újra és újra, de nem csak mi, hanem a vendégeink is), szinte újraéljük azokat a perceket.

2015_06_13_panda_foto_retus_0722015_06_13_panda_foto_retus_0572015_06_13_panda_foto_retus_052

A vendégeinket először egy save the date képeslappal értesítettük a dátumról. Sokan külföldön élnek, és szerettük volna, ha közülük is minél többen el tudnak jönni, ezért fontos volt, hogy ők időben értesüljenek. Tihanyi levendulás fotókból készítettünk montázst, ezt küldtük el emailben és a Touchnote képeslapküldő telefonos alkalmazással a családtagoknak és a barátoknak.

A+P jegyes fotózás (107)Mindenkit személyesen akartunk meghívni, és erre a legjobb alkalom a karácsony volt, amikor egyébként is találkoztunk, így ez volt az a határidő, amikorra el kellett készülnünk a meghívóval. Ebben, és később a dekorációban is Gulácsi-Szakács Emese (Natural Wedding Decor) segített nekünk. Emesét pár nappal kisbabája születése előtt kerestük meg. A különleges helyzettől függetlenül az első perctől a maximumot nyújtotta: bombázott minket kérdéseivel és ötleteivel, küldte rendületlenül a terveket. Azt szerettük volna, ha a levendula itt is megjelenik valahogy, mert a tervünk az volt, hogy a dekorációban is szerepe lesz. Szóval újrapapíros, pékzsineges, levendulás meghívónk lett. A meghívó volt az első alkalom, hogy a vendégek találkoztak valamivel, ami a nagy esküvői koncepciónk része volt, és hatalmas sikert aratott. Nagyon fontos volt ez a visszajelzés nekünk, mert ekkorra már tudtuk, hogy nem hagyományos esküvőnk lesz, de azt nem tudtuk, hogyan fogadja majd ezt a vendégsereg. A meghívónkhoz Emese térképet is rajzolt, és készített RSVP kártyát is. Azt szerettük volna elérni, hogy minden vendégünk érezze, fontos nekünk, ezért kártyán a jövök/nem jövök visszajelzésen túl rákérdeztünk az étkezési szokásaikra is, hogy a menüt ehhez igazíthassuk, és megtudtuk azt is, ki milyen zenére perdülne táncra legszívesebben.

2015_06_13_panda_buli_retus_405

Ezt a listát aztán átadtuk a dj-nek, aki a buliban bemondta a vendégek által kért számok előtt, hogy azt a dalt kinek küldjük. A dj-nk Keller Sanya (Dj Alex) volt. Ő gondoskodott a templomban, a polgári szertartás alatt és a buliban is a zenéről. Előtte nem tudtuk, hogy létezik az a feladat, hogy bevonuló zenét kell választani. Két éjszakát szántunk rá, mire meglett, de szuper érzés volt a polágri szertartásra Andrissal kézenfogva Nina Simone Feelin’ good című számára besétálni.

2015_06_13_panda_polgari_retus_026

Sanyával megbeszéltük, hogy a nap során mikor milyen stílusú zene szóljon, így a vacsora alatt főleg jazt hallgattunk, a menyasszonytánc alatt pedig főleg Csík zenekar és Budapest Bár feldolgozások mentek. Igen, még egy dolog, amit az első perctől tudtunk: mulatós zene nem lesz.

Az egyébként is lenyűgöző helyszínt Emese segítségével tettük még szebbé. A dekoráció alapját az adta, ami az egyik legfontosabb közös tulajdonságunk Andrissal: imádunk enni. Leginkább a hangulatos és szuper ételeket kínáló bisztrókat kedveljük. Ezek egyszerű de nagyszerű stílusa inspirálta a mi dekorációnkat, így került az asztalra papír alátét, befőttes üvegek, gyertyák, és a falra palatáblán a menü. Az alátét a mi ötletünk volt, de Emese fejlesztette tökélyre: lerajzolta az életünk fontosabb állomásait. Ezt látták a vendégek, amikor leültek az asztalhoz, a terítéket csak ezután hozták a pincérek. Szuper érzés volt látni az arcukon, hogy felismerik az alátéten magukat, a hozzájuk kapcsolódó történéseket. Névre szóló levendulás nyalókával köszöntük meg nekik, hogy eljöttek, és egyben ez mutatta meg a helyüket is a vacsoraasztalnál. Kevés virágot használtunk, csak levendula és fehér rezgő díszítette a szertartások helyszínét és a vacsoraasztalt is. Leginkább azért döntöttünk így, mert a fenntartható megoldások hívei vagyunk, és ebben Emese tökéletes partner volt. Ő készítette a virágdekort és a csokrokat is, ezek is mindenkit lenyűgöztek.

2015_06_13_panda_dekor_retus_1002015_06_13_panda_dekor_retus_0412015_06_13_panda_dekor_retus_0362015_06_13_panda_dekor_retus_0042015_06_13_panda_dekor_retus_0312015_06_13_panda_dekor_retus_0292015_06_13_panda_buli_retus_0382015_06_13_panda_dekor_retus_0802015_06_13_panda_dekor_retus_0552015_06_13_panda_dekor_retus_0492015_06_13_panda_dekor_retus_085Az egyik legnehezebb döntés a torta volt. Egyrészt azért, mert tudtuk, egyszerre kell szépnek és finomnak is lennie. Másrész pedig azért, mert ételintoleraciával küzdő vendégeinkre is kellett gondolnunk. Gyorsan eldőlt, milyen lesz a torta: mivel én utálom a marcipánt, így a klasszikus esküvői változatok azonnal kiestek. Így elkezdtünk a csupasz (naked) tortát készítő szolgáltatók között keresgélni, még tortakóstolón is voltunk, de valahogy nem találtuk az igazit. Ezért barátnőm, Ancsa ajánlására megkérdeztük Rajcsányi Nórit, a Bébicsirke blog szerzőjét, elkészítené-e a tortánkat. Tudtam Nóriról, hogy egész egyszerűen profi édességekben, de a tortánk minden elképzelésünket felülmúlta. Szezonális gyümölcsöket használt, bodzával és levendulával díszítette a négy emeletes csodát. A legfinomabb esküvői torta volt, amit valaha ettünk.

2015_06_13_panda_buli_retus_1432015_06_13_panda_buli_retus_0202015_06_13_panda_buli_retus_3562015_06_13_panda_buli_retus_359A nap legmeghatóbb része számunkra és a vendégek számára is az volt, amikor a polgári szertartáson a gyűrűhöz az általunk írt fogadalmat mondtuk el.

2015_06_13_panda_polgari_retus_0732015_06_13_panda_polgari_retus_0702015_06_13_panda_polgari_retus_171A vacsora előtt két barátunk mondott pohárköszöntőt, majd Andris köszönte meg a vendégeknek, hogy velünk ünnepelnek, ezen persze újra mindenki picit elpityeredett, szóval óriási volt a siker.

2015_06_13_panda_buli_retus_1122015_06_13_panda_buli_retus_1092015_06_13_panda_buli_retus_1052015_06_13_panda_buli_retus_049

Azért, hogy a csodás esküvői hangulat még kicsit a nagy nap után is kitartson, arra kértük vendégeinket, hogy töltsenek ki egy jókívánság-kártyát. Ez volt a „belépő” a menyasszonytánchoz, így kellően motiváltak voltak, mi pedig napokig olvasgathattuk a megható és vicces üzeneteket.

A végére hagytam azt, ami egy nő számára egy esküvővel kapcsolatban a legfontosabb: a ruha. Természetesen ezzel kapcsolatban is volt egy koncepcióm: a menyasszonyi ruha szerintem légies, királylányos, a menyecskeruha pedig vagány. Szóval ezt kerestem, amikor elmentem a Daalarnába. Nem csak náluk nézelődtem, de egyedül ők győztek meg arról, hogy mindent megtesznek azért, hogy a ruhám tökéletes legyen, sőt az áraikkal kapcsolatos sztereotípiáimat is megdöntötték szerencsére. Szerintem egy menyasszonynak jár, hogy gyönyörű legyen az esküvője napján. Sosem éreztem magam olyan szépnek, mint aznap. Nyilván azért is, mert minden menyasszonyt megszépít a boldogság, de tényleg imádtam minden percet, amíg viseltem. Az, hogy mennyit jelentett ez nekem, jól példázza, hogy a legjobb barátnőm, aki a tanúm volt, a pohárköszöntőjében ezt mesélte az esküvői előkészületekről: a Daalarnában nem csak ruhák készülnek, ott a fehér falak között álmokat “szőnek”. Ez a ruha pedig az én álmom volt. De köszönet illeti őket a sok kedvességért, figyelmességért is, amivel minden alkalommal fogadtak. Egy menyasszony lelkiállapotának az esküvő előtt ez mindennél többet jelent, mert tudja, ha minden katasztrófába torkollik, a ruhája és ő akkor is gyönyörűek lesznek.

2015_06_13_panda_keszulodes_retus_0842015_06_13_panda_keszulodes_retus_0862015_06_13_panda_keszulodes_retus_0142015_06_13_panda_foto_retus_0922015_06_13_panda_foto_retus_091A ruhámhoz Vágó Réka készített csodálatos szandált. Az Aqua modellt alakítottuk át közösen, így a PVC helyett puha bőr pántot kapott, a boka körüli pánt pedig kék lett.

2015_06_13_panda_keszulodes_retus_0192015_06_13_panda_foto_retus_049

A menyecske szetthez az Alexandra Grecco tüllszoknyát Amerikából rendeltem. Nyakláncomat, ami a vagányságot adta Balázs Lilla készítette. Annak érdekében pedig, hogy Dj Alex szuper zenéjére reggelig táncolhassak, Josefinas balerinát viseltem. A férjem két öltönyt viselt, az egyiket kedvenc szabója készítette, a másik pedig egy gyönyörű Hugo Boss modell.

A sminkemet barátnőm, Elekes Kata készítette, a frizurámért és Andris tökéletesen megkötött nyakkendőjéért pedig Baráth Lacinak jár a köszönet.

Szinte nem telik el úgy nap, hogy mi vagy valamelyik vendégünk ne emlegetne fel valamit az esküvőnkkel kapcsolatban. Szuper érzés, hogy nem csak nekünk volt ilyen meghatározó, csodás élmény, hanem mindenkinek, aki velünk ünnepelt aznap.

2015_06_13_panda_dekor_retus_0982015_06_13_panda_buli_retus_5182015_06_13_panda_dekor_retus_099Közreműködők:
Helyszín: Hilltop Borhotel Neszmély
Fotó: Török-Bognár Reni, Renifoto
Save the date fotó: Rajos Ági
Dekor és csokrok: Gulácsi-Szakács Emese, Natural Wedding Decor
NWD_100pxCeremóniamester: Pallagi Ákos
Dj: Keller Sanya, Dj Alex
Torta: Rajcsányi Nóri, Bébicsirke
Sütik: Rajcsányi Nóri, Bébicsirke; Daubner; Naspolya Nassolda
Nyalóka: Málnacukor kézműves nyalóka
Gyűrűk: Ferencz Vanda
Menyasszonyi ruha: Daalarna
Cipő: Vágó Réka, Josefinas
Menyecske szett: Alexandra Grecco tüllszoknya, Balilla nyaklánc
Smink: Elekes Kata
Fodrász: Baráth Laci

Bohém esküvőtök volt vagy lesz?
Segítsetek más pároknak: küldjetek nekünk beszámolót, fotókat, osszátok meg velünk tapasztalataitokat, tippjeiteket, hogy szétkürtölhessünk, vagy hívjatok meg minket is! :) A lényeg, hogy írjatok nekünk!

comments