Először egy kedves “örömmel beszámolnánk a blogon” üzenet egy csodaszép sneak peek eskövői fotóval, majd további kedves üzenetek, egy slideshow, amitől már elakad a lélegzet, aztán egy csodás videó, a teljes képanyag és már tényleg azt hiszed, ennél jobban már nem lehet lelkesedni, de mikor befut a sztori is, akkor elájulsz: itt bizony nem csak jóízlés meg jófejség van, hanem szeretet, zen-boldogság és nagyszerű értékrend is. Olvassátok, lessétek szeretettel Ancsa beszámolóját!

Tavaly, egy napfényes októberi napon Péter, a szerelmem, az életem, akivel 6 éve alkotunk egy párt, szimpla hegyi túrát tervezett a közelünkben lévő liechtensteini hegyekbe. A kitűzött 2000 m-es magasságot elérve  kiderült,  hogy egy levendula ametiszt Tiffany&Co. gyűrű lapult a zsebében. Megható volt a gyűrű választása, mivel szoros kapcsolat fűz a gyógynövényekhez; illetve a szavai… hát nem volt kérdés, igent mondtam.

Már akkor kétségtelen volt, a menyegzőnket sem a hagyományos keretek között szeretnénk átélni. Biztosak voltunk benne, hogy könnyed, laza, szeretetteljes ÖRÖMÜNNEPET szeretnénk egy késő nyári estén. Így nagyon hamar körvonalazódtak a főbb pontok. Stílusban tehát döntöttünk: bohém esküvőnk lesz. Egy nagy, kajla mosollyal az arcunkon megegyeztünk, hogy hiába vagyunk 800 km-re a helyszínektől, egyedül és teljes titokban fogunk szervezkedni. Ezt a szeretteink nagyon izgalmasnak tartották, bár voltak, akik óvva intettek minket, de végül a meghívó kiosztásáig, (március-április)  minden részlet abszolút titokban maradt. Ezúton szeretnénk megköszönni azt a sok biztatást és segítséget,  amit ezekben a hónapokban kaptunk a családunktól, barátainktól, hogy igenis érdemes nagyot álmodni  és a saját elképzelésünk szerint megvalósítani a terveinket; mindig hinni magunkban és az égiekben.

Az előkészületeket,  személyes találkozókat a szolgáltató jelöltekkel kb. decemberben kezdtük meg. A Pinterestről, magyar és külföldi esküvői oldalakról, DIY blogokról pedig elkezdtük az inspiráció gyűjtést. Pontosítottuk a dátumot, kapóra jött az augusztus 20-i hétvége, a négynapos ünnep, így a péntek mellett döntöttünk.

Első dolgunk a helyszínek és vendéglátás megszervezése volt. A  lánykikérés helye adott volt, Zalaegerszeg Cserlapon, a  tanyánkon. Templomból  picire, régire és különlegesre vágytunk, gondoltuk, az csak jó, ha kicsit utazni is kell hozzá. Emlékszem arra a napra, amikor édesapámmal titkos helyszínkereső túrán voltunk az Őrségben és  a veleméri fénytemplomhoz értünk. Az erdei környezet, a fák, a színek, az épület, azonnal szerelem volt. Már “csak” egy pap kellett, aki hajlandó ott összeadni minket. Szász Zsombor ferences testvér személyében meg is találtuk.

TEO_8948TEO_8961bohemian-wedding-teodora-simon-photography-TEO_9064TE0_7801TEO_9084TE0_8315

Jöhetett a partihelyszín felkutatása. Egy pajta jellegű épületre gondoltunk, ami közel van a templomunkhoz, passzol a bohém stílushoz, és ahol a vendégek száma (140 fő) sem jelent akadályt. Telefonálgattunk, ellátogattunk a turisztikai infó pontokra, helyi lakosokat interjúvoltunk meg, de a megfelelőt csak nem találtunk. Így átgondoltuk az elvárásainkat és sorra vettük az addig elvetett helyszíneket. Péter többször duruzsolta a fülembe, hogy a Malom Tanya Zalacsében szerinte klassz lenne; hát jó, – gondoltam – adjunk neki egy esélyt.  Balázst, a tulajt, már korábbról ismertük, a vendégszeretete,  a tanya látványa pedig minden várakozásunkat felülmúlta. Volt hely a polgári szertartáshoz, egy régi lombos fa alatt, a Zala mentén, szalmabálákkal a vendégeknek; és hangulatos, félig  fedett kerthelyiség, táncparkettel, a lakodalomhoz. És akkor a belső enteriőrt, valamint Szabolcs Péter Munkácsy-díjas szobrászművész kiállítását még nem is említettem. Döntöttünk, lefoglaltuk, de mivel ők csak hagyományos menüt készítenek, így jött az újabb feladat: ki fogja elkészíteni az ételeinket?

600_3454600_3307600_3587TE0_8621TE0_9206

Grillpartiban gondolkodtunk, mindent frissen, a helyszínen elkészítve. Balázs ajánlásával kerestük fel Töke Eriket, a Tütü Gasztro Busz tulajdonosát és üzemeltetőjét, nem mellesleg a 2015-ös Food Truck Show nyertesét, hogy a helyszínen elkészítené-e nekünk a BBQ ételeket. Az előétel: leves, köretek, saláták, krémek elkészítésében és a pincérek szervezésében pedig a szintén zalaegerszegi Csipet Pastához fordultunk, így ők ketten, egymást kiegészítve vállalták a gasztonómiai kihívást.

bohemian-wedding-teodora-simon-photography-13TE0_8612TE0_9120

Süteményekben a mini kivitelű, friss, idényjellegűre és modernre szavaztunk, nem játszottak a helyi cukrászdákban kapható hagyományos torták és lakodalmas sütemények, valamint a násznépet is meg akartuk kímélni a sütéstől. Kerestünk, találtunk is megfelelő cukrászt, örültünk is nagyon.

Mivel nagyon szeretjük a nyári fröccsözéseket, a bort részesítettük előnyben, amit a Laszló Pincétől, nagyon kedves barátunktól, Varga Lászlótól (Béka Úrtól)  és családjától kaptunk nászajándékba. Emellett csapolt sört kínáltunk és közel 12 féle házi pálinka került a jéggel teli teknőbe. A Tütü pedig még koktélokkal és shotokkal is várta a vendégeket. Alkoholmentesként limonádét és előre elkészített szörpöket tölthettek maguknak a vendégek.

bohemian-wedding-teodora-simon-photography-4TE0_9319TE0_8623

Jöhetett az öltözék és dekor véglegesítése. Ruha tekintetében már jó előre megfogalmazódott bennem, hogy egy egyszerű, de mégis egyedi csipkeruhát szeretnék készíttetni, amihez virágkoszorút képzeltem el. Tervező-kivitelezőnek László Edinát, a Lazlo Fashion márka megalkotóját választottam. Az ismeretség régi, gyerekkori barátság, tudtam, nem csalódhatok. Ábeszéltük a koncepciót, a főbb vonalakat, nagyon sokat megtudtam az anyagokról és elkezdtem célirányosan leválogatni a blogokról, Pinterestről a favoritokat. Hát, nem volt egyszerű. Sőt, nagyon nehéz volt, talán az egyik legnehezebb, kiválasztani a sok különleges közül a leg-et, majd a megfelelő minőségi anyagokat (csipkét és hernyóselyem szatént), amikre hosszas keresgélés után a budapesti Kis Brammer üzletben találtunk rá, június végén. Lenyűgöző kelméik vannak, az a pár négyzetméter  tele van csodával.  Edina viszont türelmes volt és ezt még egyszer nagyon köszönöm neki, csodálatos lett a végeredmény.

TE0_7996TE0_8032TE0_7995

Péternek az  édesapja, aki évtizedek óta szabóként dolgozik, készítette el az öltönyét és az én pöttyeimhez passzoló  pöttyös inget, valamint pöttyös csokornyakkendőt is választottunk. Éljenek a pöttyök! Edina készítette el a menyecske ruhámat is, egy pörgős, piros tüllszoknyát, rövid, hátul szív alakban kivágott muszlinfelsővel. Kéknek fülbevalót, cipőnek pedig elöl zárt magassarkúkat választottam. A koszorúslányaimtól pasztell színek, Péter barátaitól pedig  kék nadrág, fehér ing és csokornyakkendő viselését kértük. Nagyon klassz volt, hogy a násznépből többen is lazára, egységesre vették a megjelenést.

TE0_7902TE0_7898600_3098TE0_8969TE0_8410TE0_8163TE0_0079

Dekorban tudtuk, hogy a lufi abszolút el van vetve, olyan egyedi megoldást kerestünk, amit mi magunk meg tudunk valósítani és mindemellett  költséghatékony is. Minél jobban beleástuk magunkat a szervezésbe, annál jobban éreztük, hogy 800 km-es távolságból, segítség nélkül,  nem biztos, hogy menni fog. Mivel Edina (aki a ruhámat készítette) dekoratőrként is tevékenykedik, felajánlotta, hogy szívesen segít, korábbi tanítványával, Molnár Dórival egy csapatot alkotva. Néhány személyes találkozás, illetve sok-sok késő esti skype meeting alkalmával ötleteket cseréltünk, Pinterest táblákat nyitottunk és kiválasztottuk a fő elemeket: dunsztos üvegek, amelyekbe virágok és gyertyák kerültek, fényfüzérek, fatuskók, szalmabálák, kézzel készített fehér pompomok, szívecskés girlandok, papírhajók és még sorolhatnám… Dóri csodálatos munkája az egyedi, kézzel festett meghívó, az Ancsa & Peti színező a gyerekeknek, a köszönőajándék-tábla, a boros- és pálinkás üvegek címkéje, tehát az összes nyomdai munkálat szerkesztése; valamint ketten vállalták a csokromat, a fejdíszeket és a koszorúslány-csokrokat is.

TEO_8939bohemian-wedding-teodora-simon-photography-9TE0_8608bohemian-wedding-teodora-simon-photography-11TE0_8642bohemian-wedding-teodora-simon-photography-10TEO_8942TE0_9209

A fotós, videós kiválasztása következett. A külföldi bohém esküvői oldalakat nézegetve lenyűgöző, természetben készült képeket találtunk. Olyan fotóst kerestünk, aki beállított fotók helyett érzelmekkel teli pillanatképeket készít, amiken látszik, hogy őszintén rajongunk egymásért, valamint akivel az egész nap dokumentálása lazán és természetesen működik. Miután végignéztem Simon Teodóra oldalát, írtam neki egy bemutatkozó emailt a terveinkről, a helyszínekről, hogy mit gondol, benne lenne-e, és hamarosan meg is érkezett tőle a válasz. Kedves szavai, biztatása és ajánlata alapján egyértelmű volt, hogy megtaláltuk a fotósunkat, fotósainkat, mert egy kávézás alkalmával férjét, fotóstársát, Gabót is megismertük, és kettejüket bíztuk meg a képek elkészítésével. Nyugodtak voltunk, egyszerűen bíztunk bennük, tudtuk, ez máshogy nem, csak fantasztikusan sülhet el.

TE0_8248TE0_8216TEO_9049TEO_9132600_3249600_3233TE0_8676TE0_8867TEO_9349TEO_9338TE0_9156Teó  nagyon sok mindenben segített, ő ajánlotta egy korábbi közös munkájuk alapján Szín Róbertet, aki szerénysége mögé bújtatja őrült nagy tehetségét és kreativitását, amivel a mozgóképeket készíti. Megnéztünk tőle néhány munkát, azonnal tudtuk, ő a mi emberünk. Egyszerűen zseni.

Hátravolt még a zene, a ceremóniamester, a gyűrűk, a virágok és az autó is. Kizárt volt, hogy lakodalmas zenekart válasszunk, a sramli nagyon nem a mi stílusunk. Ajánlás után döntöttünk a dj párosunk mellett, akik elsősorban retróban utaznak, fiatalosak, vagányak. A meghívókat, 1-2 kivétellel, mindenkinek személyesen vittük el és ekkor begyűjtöttük a születési dátumokat  (2 meglepetés tortát is készíttettünk az aznap születetteknek és együtt énekeltünk nekik, klassz élmény volt.), valamint  mindenkitől kértünk egy kedvenc számot, ami felkerült a zenelistára. Mivel mindig valami plusszon gondolkodtunk, így jött a képbe egy gitáros, Léhárt Linda meghívásának lehetősége is, aki lenyűgöző személyiség és fantasztikus tehetség. Nagyon hálásak vagyunk az előadásáért, megható volt a “Kezdjetek el élni” című dalt a feldolgozásában hallani.

TE0_8679600_3357

Mivel 3 különböző helyszín szerepelt a meghívónkon:  Zalaegerszeg Cserlap – lánykikérés; Velemér, fénytemplom; Zalacséb, Malom Tanya, és ezek mind 20-50 perces autóútra vannak egymástól, nagyon kellett valaki, akire rábízhatjuk magunkat, aki rutinosan összefogja az egész menetet, választ ad a vendégek felmerülő kérdéseire, mindenben a segítségükre lesz, így a Ceremóniamester Szövetségből Marosi Viktort bíztuk meg a feladattal. Összerakta nekünk a forgatókönyvet és nagyon sok hasznos, gyakorlatias ötlettel szolgált.

Gyűrű kérdésben nem válogattunk, tudtuk, hova kell mennünk, a dizájn letisztult, arany karikagyűrű lett, amit Petrényi Marcell, a Rubin Óra Ékszer ötvöse készített el.

bohemian-wedding-teodora-simon-photography-2

Virágnak kardvirágot, szellőrózsát, rezgőt és krizantént választottunk, amit a drága, imádnivaló rokonoktól ajándékba kaptunk. Gyönyörűek voltak. A csokromba  pedig a piacon sétálgatva még egy narancssárga kefevirágot is választottam, ami megadta a bohém stílusát.

bohemian-wedding-teodora-simon-photography-5bohemian-wedding-teodora-simon-photography-12

Autóban oldtimert kerestünk és találtunk is helyben, Zalaegerszegen.

Amikor már azt hittük, minden oké, sínen van az egész, akkor jött a cukrászunktól egy üzenet, hogy sajnálja, de le kell mondania az esküvőnket, próbáljuk meg máshol. Mindez a nagy nap előtt pár héttel. Ahogy mindent, ezt a hírt is kihívásnak tekintettük, nem balsorsnak. Gyors keresésbe kezdtünk, és kitartottunk az elképzelésünk mellett:  nálunk nem lesz tipikus lakodalmas süti. A következő napokban sokat hallottuk a felkeresett sütigyártóktól a “jobban jártok, ha…” kezdetű szöveget, de mi nem jobban akartunk járni, hanem finomat és egyedit akartunk. Kívánságunkat Kánya Barbi, a Ciklámen Cukrászda tulajdonosa  valósította meg.  A tortánk egy 4 emeletes pöttyös torta volt, mellette volt még mini képviselőfánk, cuki kis muffin, gyümölcsös süti, brownie, 4 fajta mini házi rétes és sok más nyalánkság, valamint gyümölcspult.

TE0_9686TE0_9124

Az autósunk nem volt ilyen körültekintő, ő egy nappal a lagzi előtt közölte, hogy mégsem aktuális a kocsi bérlés, viszont Péter ezt is gyorsan megoldotta, néhány újabb telefon, majd  az utolsó estére lett egy nagyon klassz, nagyon vagány autónk, ami jobb is lett, mint az eredeti ötlet, hiszen nem cabrio, így a virágkoszorúm is biztonságban maradhatott.

600_3158TEO_9439600_3137TE0_8564

Még az utolsó nap programjaként becsomagoltuk a 140 köszönőajándék kövirózsát, amit ketten, Péterrel csináltunk, illetve még utolsó simításként, a borokra, pálinkákra is felragasztottuk a saját cimkéket. Készen álltunk.

bohemian-wedding-teodora-simon-photography-8

Jó tanács nektek, leendő házasulóknak, hogy minden megállapodásotokat részletesen írjátok le! Akár idegenek a szolgáltatóitok, akár barátok, rokonok, akikre fontos feladatot bíztatok, mindent vessetek papírra! Hogy kinek mi a feladat- és hatásköre; ők tőletek milyen segítséget várnak el; határidőket; pontosan mi legyen a menü; pontosan hogy nézzen ki a díszítés; mikor milyen zene szóljon; mi történik, ha a szolgáltatónak aznap a megbeszéltekkel ellentétben mégis más elképzelése van… Ha így alakul, a helyszínen már nehéz, sőt nem érdemes változtatni, de higgyétek el, az elszámolásnál jól fog jönni az a bizonyos aláírás a kézfogás mellett, ami felbecsülhetetlen nyugalmat és biztonságot jelent.

Ejött az egy éve várt nagy esemény. Aznap reggel korán keltünk és indultunk begyűjteni a friss virágokat. Az időjárás kegyes volt hozzánk. A dekoratőrök megérkeztek a fejdíszeket elkészíteni. Nagy élmény volt látni, ahogy a virágok ékszerekké alakulnak. Elkészült a csokrom is és az utolsó simítások a lányos ház díszítésében, majd ők továbbutaztak a másik két helyszínt dekorálni.

10 óra körül megérkeztek a koszorúslányaim, a testvéreim. A kisebbik fából és mohából gyűrűtartót készített. Majd jött  a sminkes, a fodrász barátnőm, a fotósok, a videós, néhány barát és kezdetét vette egy olyan vidám hangulat, egy olyan szüntelen mosoly állapot, ami még napokig tartott és azóta is, bármikor felidézhető. Hogy sírni fogok-e, fel sem merült, annyira boldog volt mindenki és csak nevettünk, nevettünk…

TE0_7749TE0_8077

Amikor Péter a lánykikérésnél édesapámnak az óráját, az ezüst pengőket, a szívét és a becsületét adta, ígérve, hogy mindig vigyázni fog rám, ezek olyan pillanatok, amik éltetnek, erővel töltenek fel és ha kifogyna a tartalék, mindig kéznél vannak. A retró, moszkvicsos utazás Velemérbe, ahogy végig szorítottuk a kocsiban egymás kezét, a templomi beszéd, arról, hogy egy instant, “vegyél újat, dobd el a régit” világban élünk, de másként is lehet, úgy, ahogy MOST, MI… Fotózás Teóékkal  a templom lábánál, a profizmusuk, a vidámságuk, egyszerűen csak rájuk bíztuk magunkat és megállt az idő.  Robi, aki, végig mosolygott és mindig a megfelelő helyen volt a kamerájával… a polgári szertartás a lombos fa alatt, természetesen fröccskészítéssel, gyertyázás helyett. Papírhajó úsztatás azzal a rengeteg sok gyermekáldással… imádunk benneteket! A vacsora, a BBQ is fantasztikus volt, igazi kulináris élmény, majd a rétes is előkerült. Táncnak egy Nora Jones számot választottunk, majd kezdetét vette a retró buli. Játékokban nem gondolkodtunk de voltak, akik mégis megleptek minket néhány feladattal, vicces volt, hogy az utolsó cm-en tört el a tojás. Csillagszórós keringő, menyasszonytánc és sok-sok vidámság  közepette múlt el ez a nap. Kb. 6-ig vígadtunk és mivel sokan ott aludtak a családból és a barátok közül, a másnap természetesen közös reggelivel, friss kávé illattal és élménybeszámolóval kezdődött a teraszon.

600_3577600_3562TE0_9641TE0_9671TE0_9576TE0_9583bohemian-wedding-teodora-simon-photography-TE0_0047bohemian-wedding-teodora-simon-photography-TE0_9467TE0_9430

Fantasztikus volt. Megérte és azóta is megéri minden egyes perce. Köszönjük mindenkinek, aki velünk együtt ünnepelt és köszönöm a férjemnek, hogy ezt a napot így, együtt lehetővé tettük! Felbecsülhetetlen.

Közreműködők:
Lánykikérés: Zalaegerszeg, Cserlap Kincsem Panzió
Templom : Velemér, Fénytemplom
Helyszín: Zalacséb, Malom Tanya Panzió
Vendéglátás: Tütü Gasztro Busz és Csipet Pasta, Zalaegerszeg
Bor: László Pince
Sütemény, torta: Ciklámen Cukrászda, Zalalövő
Fotós: Simon Teodóra Wedding Photography
dodologo_02_w200pxOperatőr: Szín Róbert
Dekoráció: László Edina és Molnár Dóra
Ruha: Lazlo Fashion by Edina Laszlo
Fodrász: Fölnagy Zsuzsanna
Smink: Kocsis Nikolett
Zene: Dragon Dj Team
Autó: Szommer  Zsolt
Ceremóniamester: Marosi Viktor
Gitár: Léhárt Linda
Ékszerész: Rubin Óra-Ékszer, Zalaegerszeg, Petrényi Marcell

Bohém esküvőtök volt vagy lesz?
Segítsetek más pároknak: küldjetek nekünk beszámolót, fotókat, osszátok meg velünk tapasztalataitokat, tippjeiteket, hogy szétkürtölhessünk, vagy hívjatok meg minket is! :) A lényeg, hogy írjatok nekünk!

comments