Többek között a legjobbféle: kifinomult, szellemes, és személyes jelentést hordozó vintage dekorra remek példa Adri és Ádám menyegzője. Meg arra is, hogy ilyen könnyed és tökéletes a végeredmény, ha gyakorlatilag mindenben biztosra mentek: kipróbált, bevált utakat választotok, nem vállaltok magatokra mindent, de még csak sokat sem, inkább profi, de rugalmas és emberi szolgáltatókra bízzátok magatokat. Adri mesél.

Esküvőnk története 2015. március 10-én kezdődött, amikor is Ádám – cseppet sem hétköznapi módon – megkérte a kezem. Ausztriában voltunk éppen, snowboardozni mentünk, én biztos voltam benne, hogy más nem is fog történni. Egyáltalán nem számítottam rá. Egyik reggel, miután felmentünk a felvonóval, Ádám megkért, sétáljunk fel az onnan már közelinek tűnő hegycsúcsra. Semmi kedvem nem volt hozzá, de gondoltam, ha ő ennyire imádja a hegyeket, menjünk. Útközben megtörtént a lánykérés, amire boldogan igent mondtam.

Az esküvőt 2016 júniusában tartottuk, így több mint 1 évünk volt arra, hogy kitaláljuk, mit is szeretnénk igazából. Sokáig vacilláltunk, hogy a “könnyebbik utat” választva elmenjünk-e ketten valahova és összekössük-e a dolgot a nászúttal. Aztán persze rájöttünk, hogy nem lenne az igazi a szüleink, nagymamám, testvéreink, rokonaink és a barátaink nélkül. Volt tehát bő egy évünk arra, hogy mindent megszervezzünk. 100 fő körül képzeltük el az ideális létszámot. Ezen kívül annyit tudtunk biztosan, hogy az évfordulónk miatt 10-e körüli dátumot szeretnénk. Kezdett körvonalazódni, hogy június 11., szombat minden szempontból jó választás lehet.

Ekkor már tudtam, hogy végre eljött az én időm és több évnyi álmodozás után, egy Daalarna ruhában mehetek férjhez. Persze ez nem volt ennyire egyszerű. Az első próba után 5 másik szalonba is ellátogattunk Anyukámmal, de valahogy egyik sem volt az igazi. Később kértem még egy időpontot a Daalarna-hoz és az akkori próba alkalmával megtaláltam azt a ruhát, amibe első látásra beleszerettem.

adri_es_adam09

Közben Ádámmal nagyon sokat gondolkoztunk, hol szeretnénk tartani az esküvőt. 4-5 helyszíntől kértünk árajánlatot, és végül a Petneházy Club Hotel mellett döntöttünk. Jól ismertük már a helyszínt, megfordultunk ott már jó pár esküvőn, így mondhatjuk, biztosra mentünk. És nem csalódtunk. Minden remek volt, a töltött káposztájuk pedig mennyei! Ki ne hagyjátok, ha ott jártok egy esküvőn!

adri_es_adam15

Számomra, a ruha mellett, a dekoráció volt még kulcskérdés. Abban biztos voltam, hogy nem szeretnék hagyományos dekorációt. Az egyik barátnőmtől kaptam a tippet (amiért a mai napig nagyon hálás vagyok), hogy keressem meg Emesét (Natural Wedding Decor). És ez volt az egyik legjobb döntés, mert fantasztikus lett a dekor. Ennél hangulatosabbat el sem tudtam volna képzelni. Mivel nem csak szeretünk utazni, de már háromszor költöztünk is együtt (jelenleg is külföldön élünk), így kézenfekvő és testhez álló tematika volt az utazás világa. Emesével öröm volt együtt dolgozni, elbűvölő és profi.

adri_es_adam07adri_es_adam17adri_es_adam16adri_es_adam23adri_es_adam24adri_es_adam13adri_es_adam21adri_es_adam11adri_es_adam14adri_es_adam12adri_es_adam06adri_es_adam05adri_es_adam04

Szintén a már előbb is említett barátnőmnek köszönhetem (Köszi, Dóri!), hogy rátaláltam Belényi Zolira, aki sokkal több, mint egy ceremóniamester. Végig segített a szervezés alatt is és aznap semmi miatt nem kellett aggódnunk, mindent profin koordinált.

Kezdett összeállni a kép, már csak a szertartásvezetőt, a cukrászmestert, a sminkest és a fodrászt kellett megtalálnunk. A sminkesemre, Bettire, Facebook-on leltem rá, ő ajánlotta később Bencét, a fodrászomat. Remek páros ők ketten, nagyon jól tudnak együtt dolgozni és a készülődés alatti hangulatra sem volt panasz.

adri_es_adam10adri_es_adam18

2 éve jártunk egy szuper esküvőn, ahol a szertartás rövid és személyes volt. Már akkor tudtuk, hogy egyszer majd hasonlót szeretnénk mi is. Így ugyanazt a szertartásvezetőt, Hauszer Editet kértük fel. Felejthetetlen volt a ceremónia, ezt a vendégeink is külön kiemelték.

adri_es_adam19adri_es_adam22adri_es_adam02adri_es_adam03adri_es_adam20

A tortánkat Oblat Ildikó készítette, akinek korábban már sok “munkáját” volt szerencsénk megkóstolni, így ebben is biztosra mentünk. Egy könnyű, nyári ízt, a málnát választottuk és a meztelen, máz nélküli dizájn mellett döntöttünk. Nem pont azért, mert ez trend, inkább, mert nem szeretjük a tortamázt és ez tökéletesen illett a dekorációhoz is.

További egy “Dóri-ajánlás” révén találtuk meg a legjobb zenekart, a Veronika & The Wedding Boys-t, élükön Lócival, aki az egyik legkedvesebb frontember, akit ismerünk. Emellett persze fantasztikus az egész banda! Volt olyan (40 év feletti) vendégünk, aki úgy fogalmazott, hogy életében nem táncolt még ilyen jót.

adri_es_adam25adri_es_adam26adri_es_adam27

A fotósok személye pedig egy percig sem volt kérdéses, egyik kedves fotós barátunk, Todoroff Lázár és a barátnője, Hurta Hajni fotóztak/videóztak. És milyen jól tették! Imádjuk a végeredményt.

adri_es_adam28

Közreműködök:
Helyszín: Szabó Tímea – Petneházy Club Hotel
Dekor: Gulácsi-Szakács Emese – Natural Wedding Decor
Menyasszonyi ruha / menyecske ruha: Daalarna
Fotó / videó: Todoroff Lázár & Hurta Hajnalka
Ceremóniamester: Belényi Zoltán
Szertartásvezető: Hauszer Edit
Zene: Veronika & The Wedding Boys
Torta: Oblat Ildikó Tortaszalon
Smink: Pohorelli Bettina Professional Makeup Artist
Haj: Molnár Bence

Bohém esküvőtök volt vagy lesz?
Segítsetek más pároknak: küldjetek beszámolót, fotókat, tippeket, hogy szétkürtölhessük, vagy hívjatok meg minket is! :) A lényeg, hogy írjatok!

comments