Jó emberek, igaz szerelem, teljes fesztelenség, csodás helyszín, klassz buli, szuper fotós… mi kell még? Egy jó kis bevonuló zene a Guardians of the Galaxy-ból. Míra ezekről és a többiről is mesél esküvői sztorijukban, ami pont olyan őszinte, emberi és mértéktartó, mint az esküvőjük volt. Tőlük (is) van mit tanulni.

Már 6 éve voltunk együtt és a bátyámék esküvője után (ami azon a nyáron volt), minket is egyre inkább foglalkoztatott a házasság gondolata. Attilának nem volt (és a mai napig sincs) könnyű dolga velem, mert tudta, hogy a közhelyes lánykérések nagyon távol állnak tőlem (nyaralás alatt, valamilyen évfordulóhoz kötve, vagy ünnepekkor/karácsonykor), de a nagy nyilvánosság előtti lánykérésnél is inkább menekülőre fogtam volna, szóval tényleg nem vagyok egyszerű eset. Na, de ügyesen megoldotta a dolgot: 2014 októberében, a szokásos őszi termésgyűjtésünkre indultunk a debreceni Nagyerdőre és visszafele jövet egyszer csak előrántotta a gyűrűt a zsebéből, és megkérte a kezem. Nagyon aranyos volt, még egy kis monológgal is készült, de annak tartalma nem publikus.

Nekem már a lánykérés után elkezdett kattogni az agyam, hogy mi hogy legyen. A helyszín azonnal adta magát. Abaújkéren, az Aranyosi-völgyben van egy gyönyörű vadászház, mesés környezetben, csupaszív emberekkel. A környezete tele fákkal, állatokkal, hegyekkel, patakkal. Egyszerűen imádjuk. Nővéremékkel voltunk ott először, pár évvel ezelőtt (majd az évek során még párszor) és már akkor mondogattam, hogy ha egyszer megházasodunk, akkor itt fogjuk tartani az esküvőt. Szerencsére Attilának is nagyon tetszett az ötlet, így ezzel hamar dűlőre jutottunk. Viszont a dátummal voltak problémáink… Először őszi esküvőt szerettünk volna. Mindig is odavoltam az őszért, a színeiért, a hangulatáért, de aztán – praktikus okok miatt – a tavasz mellett döntöttünk. 32 fővel nehezen fértünk volna el csak a benti részen, viszont tavasszal a terasz épp kényelmes még ennyi embernek. Így lett a dátum végül 2016. május 28.

mira_attila_20mira_attila_09mira_attila_10mira_attila_17

A helyszín után ráálltam a fotós kiválasztására. Ebből nem engedtem, mindenképp én szerettem volna dönteni, hogy ki lesz a fotósunk. Talán korainak tűnhet, hogy majdnem 1,5 évvel hamarabb kezdtem el fotós után nézelődni, de tudtam, hogy ha megtalálom az „igazit”, akkor ő kell, és nem szeretettem volna, hogy lecsapják a kezünkről. Szerencsére elég hamar rátaláltam Bendegúzra (Fairy on Canvas). Nagyon megtetszettek a korábbi munkái, a látásmódja, ahogyan visszaadja az esküvők hangulatát, és az is, hogy a képei nem giccsesek, nincsenek agyoneffektezve. Utólag is nagy-nagy köszönettel tartozunk neki, mert az összes fotót imádjuk.

mira_attila_29mira_attila_30mira_attila_28mira_attila_27mira_attila_31mira_attila_34mira_attila_35

Tavasszal beszéltem az egyik volt évfolyamtársammal, aki a figyelmünkbe ajánlott egy videós srácot. Eleinte nem is voltunk biztosak abban, hogy akarunk-e videóst, de megnéztem Sanyi (Nagy Sándor Cinematography) munkáit és onnantól nem volt kérdés, ő is kellett. De még mennyire, hogy kellett! Szegény videónkat már rongyosra néztem, annyira tetszik. A szülők, rokonok is nagyon örültek, hogy vissza tudják nézni a felvételeket. Jó döntés volt.

Pinteresten sok jópofa ötletet találtam, meg a greenweddingshoes.com-on. Eleinte mi magunk akartuk megcsinálni a dekorációt, végül mégis inkább profira bíztuk, mert se időnk, se energiánk nem volt rá, hogy ezzel foglalkozzunk. „Vadászházi” Ildikó (a hely háziasszonyát mi csak így becézzük) egy kedves barátnőjét, Képes Gabit (Gála Party Stúdió) kértük meg, hogy dekoráljon az esküvőnkön. Nagyjából elmondtuk neki, hogy mik az elképzeléseink színekben, hangulatban, mutattam pár képet neki, amik tetszettek, de innentől mindent rábíztam. Tudtam, hogy ügyes és hogy minden szép lesz, nem aggódtam egy percig sem emiatt.

mira_attila_23mira_attila_02mira_attila_03mira_attila_01mira_attila_08

A nagy rokonság helyett csak a szűk családot és a közeli barátokat hívtuk meg, így lett a létszám végül 32 fő. Azt akartuk, hogy mi is jól érezzük magunkat, hiszen ez a mi esküvőnk volt, és őszintén szólva, 100 fős vendégsereggel ez nem ment volna.

A hajamat és a sminkemet is a barátnőmre bíztam (Köszi, Kata!). Nem voltam se próbasminket, se próbafrizurát csináltatni.

mira_attila_04

Dress code nem volt, mindenki abban jöhetett, amiben akart. Ha valaki farmer-pólóban érzi jól magát, akár abban is jöhetett. Egyedül a koszorúslányaimon volt egyforma ruci, de ez sem az én kérésem volt, ők választották (igen jó ízléssel).

mira_attila_12mira_attila_13mira_attila_32

A saját ruhámat a Mango webshopjából rendeltem meg, a cipőmmel együtt. Szerencsére méretben jók lettek, így ezt meglehetősen költséghatékonyan megoldottam. A szertartás utáni ruhámat egy magyar tervezőpárossal készíttettem (Bridget & Olivia), a hozzá való cipő pedig egy aranyszínű Vans csuka volt. Attila szettjét a Zarában szereztük be, de cipő nála is Vans volt.

mira_attila_21mira_attila_05mira_attila_06mira_attila_22mira_attila_07

A köszönőajándékunk is kissé eltért a megszokottól, hiszen nem bonbont vagy házi lekvárt kaptak a meghívottak, hanem ceruzákat, „Szeretve lenni menő” felirattal. A ceruzákat, a meghívóval és az emlékkönyvvel együtt, Schall Eszterrel készíttettük.

A bevonuló és a „Jön a torta!” zenénket a Guardians of the Galaxy-ból választottuk.

mira_attila_15mira_attila_14mira_attila_24mira_attila_25mira_attila_33mira_attila_26

Az esküvő előtt tartottam egy kis igényfelmérést arról, ki milyen zenére bulizna szívesen a lagzinkon, így a kívánságokat eljuttattam a DJ-nkhez, Ricsihez (Ricardo Snip), akinek köszönhetően fergetegeset mulattunk, olyannyira, hogy, még a házigazdák is beálltak táncolni.

mira_attila_37mira_attila_36

Tortában is eltértünk picit a szokásostól. Volt pavlova tortánk és egy naked cake-ünk is, a pavlova tulajdonképp a vacsi utáni desszert volt, a pucér tortát pedig este szeltük meg. Tiborka, a Vadászház séfje, olyan vacsorát rittyentett nekünk, hogy csak na! Tudtam én, hogy nagyon tud főzni a srác, de annál a tyúkhúslevesnél és kacsacombnál jobbat én még tényleg soha nem ettem…

mira_attila_19

Nálunk nem volt menyecsketánc, sem menyasszonyszöktetés. Egyetlen játék volt, amit a sógornőm szervezett, a MR & MRS.

Szó, ami szó, nagyon nem szerveztük túl a dolgokat. Valahogy minden adta magát, szépen sorban, semmire sem kellett rágörcsölni. Na jó, egyetlen stresszes momentum mégis volt, amikor folyamatosan érkeztek a vendégek, és engem még sminkeltek. Ott, akkor, nem igazán tetszett, hogy folyamatosan fel-alá kellett járkálnom. De rövidre zártam ezt is, mert a vendégek fogadásának nemes feladatát teljesen átruháztam az akkor még leendő férjemre.

Az esküvőnket három szóban így jellemezném: bohém, vidám, felszabadult.

A kedvenc dolgunk az esküvőnkben: minden! Ez lehet, hogy nagyképűen hangzik, de szerintünk minden tökéletes volt és semmin sem változtatnánk. Sőt, ha tehetnénk, minden hétvégén újracsinálnánk, annyira jól éreztük magunkat.

Egy meglepetést mégis kiemelnék: drága kolléganőm, Dia, egészen Mikepércsről elmotorozott Abaújkérig, hogy meglepjen a friss, házi kenyerével, amit ő sütött nekünk, és amit IMÁDOK. Ezúton is nagyon köszönjük.

mira_attila_16

Tippünk a szervezésnél tartó jegyespároknak: nem kell rágörcsölni! Csak lazán! De tényleg!

Közreműködők:
Helyszín: Völgykapu Vendégház, Abaújkér
Dekor: Képes Gabriella – Gála Party Stúdió Rendezvényszervezés
Menyasszonyi ruha: Mango
Menyecskeruha: Bridget & Olivia
Fotó: Szlávik Bendegúz – Fairy on Canvas
Videó: Nagy Sándor – Nagy Sándor Cinematorgraphy
Zene: Szabó Richárd – Ricardo Snip
Torta: Halász Cukrászüzem
Tortadísz: Magnolia
Étel: Hanász Tibor
Smink, Haj: Sváb Kata
Szempillák: Kovács Nikolett
Meghívó: Schall Eszter

Bohém esküvőtök volt vagy lesz?
Segítsetek más pároknak: küldjetek beszámolót, fotókat, tippeket, hogy szétkürtölhessük, vagy hívjatok meg minket is! :) A lényeg, hogy írjatok!

comments