Egy inspiráló fotósorozatot oszthatok meg veletek, amit egy maroknyi ügyes, lelkes, csupaszív szolgáltató hozott össze nemrégiben. Első körben, szóbeli egyeztetések után, külön-külön, fejben, találták ki a széleskörű esküvői styling elemeit, majd egy szép napon, élőben, élesben állították össze a sok részt egy csuda izgalmas egésszé, az észak-kelet magyarországi, lélegzetelállítóan szép Tarcali Bányatónál. A “felbujtó” MM Decor-os Móni elmeséli, hogy volt.

Mészáros Móni vagyok, az MM Decor&Flower megálmodója. A saját esküvőnk inspirált arra, hogy elkezdjek az esküvők világában tevékenykedni. Kis csapatommal arra törekszünk, hogy a minket megbízó párok álmait valóra váltsuk. Fanatikus követője vagyok a mai esküvői trendeknek, és szeretem azokat belecsempészni az általunk készített esküvői helyszín- és virágdekorációkba.

Már régóta motoszkált a fejemben, hogy a kedvenc szolgáltatóimmal – akikkel úgy érzem, egy hullámhosszon vagyunk, alkossunk valami l’art pour l’art szépet, ami mindnyájunknak örömet okoz, amiben teljesen szabadon szárnyalhat a fantáziánk, és nem utolsó sorban, ami által betekintést nyerhetnek a leendő ifjú párok az újhullámos esküvők világába.…

A végső lökést a Be My Cake by Sophie adta azzal, hogy szívesen eljönne Budapestről hozzánk (Debrecenbe, illetve a környékre), és csodás tortáival csatlakozna az inspirációs fotózáshoz.

Elkezdődött a szervezés. Zsófinak (Be My Cake by Sophie) körvonalakban leírtam az elképzelésemet. Mindenképpen szerettem volna, ha a 2017-es év színe, a lombzöld is szerepet kapna. Leginkább a greenery/indusztriális vonal mozgatta meg a fantáziámat. Erre le is csapott Zsófi, jelezve, hogy ehhez az irányvonalhoz igazodva örömmel készít márvány- és betontortát, élővirág díszítéssel. Nagyon örültem, hogy ezekre a tortákra esett a választása, mert nekem személy szerint nagy kedvenceim.

Tarcal_styledshoot_04

Zsófi tortái jelentették a fotózás alapkövét. Beindult a gyorsvonat effektus, íziben fel is kerestem az általam kedvelt szolgáltatókat, hogy lenne-e kedvük egy amolyan „csak a magunk szórakoztatására” fotózáshoz. Mindenki benne volt.

Amikor megvolt a majdnem teljes csapat, akkor következett a modellválasztás. Attila (Venterphoto) vetette fel azt a gondolatot, hogy két lány modellel valósítsuk meg a fotózást, akik egymás inverzei lennének. A választásunk Somogyi Lillára (aki a  ,,dirty” menyasszonyt testesítette meg) és Bujdosó Rékára (aki a romantikus vonalat képviselte) esett. A lányok gyönyörűek voltak. Teljes alázattal és profizmussal vették az akadályokat, úgy mint a mezítlábas sziklamászást, vagy az időjárási viszontagságokat.

Tarcal_styledshoot_22Tarcal_styledshoot_03Tarcal_styledshoot_10Tarcal_styledshoot_21Tarcal_styledshoot_02Tarcal_styledshoot_08

A modellek sminkjéről Vajda Viki (Macaron Makeup ) gondoskodott. Viki abszolút a mai trendekre alapozva váltja valóra a menyasszonyok álmait. A styled shoot fotózáson sem történt ez máshogy, profi sminkeket varázsolt a lányoknak. Gáll Bea (Sun Vision Beauty) ügyes kezei gondoskodtak a lányok hajkoronáiról. A lányok két különböző karaktere a hajviseletben is tükröződött.

Tarcal_styledshoot_18Tarcal_styledshoot_05Tarcal_styledshoot_01

 

Mivel maradtunk a greenery és az indusztriális stílus ötvözeténél, így ehhez illő kinti helyszínt szerettünk volna. Attila javaslatára, a Tarcali Bányatóra esett a választásunk. A kora tavaszi természet zöldellő és virágzó adottságai híján ideálisnak bizonyult a szemet gyönyörködtető bányató, monumentális szikláival.

Tarcal_styledshoot_06Tarcal_styledshoot_07Tarcal_styledshoot_09Tarcal_styledshoot_16Tarcal_styledshoot_27Tarcal_styledshoot_26Tarcal_styledshoot_29

 

Mindenképpen szerettem volna, ha Zita (Wedding Paper-Esküvői meghívó&papír design) is képviselteti magát, ízléses, letisztult papír design munkáival.

Tarcal_styledshoot_11Tarcal_styledshoot_12

A greenery és az indusztriális stílusjegyekhez igazodva, a domináló színek a zöld, a beton szürke, az arany és a fehér voltak.

Amikor már mindenkivel megtörtént a koncepció-eszmecsere, akkor következtem én a helyszín- és a virágdekor megtervezésével. A fent említett stílusjegyek mellett, illetve a helyszín adottságait is szem előtt tartva, a naturális vonal is főszereplő lett. A mezítlábas ,,menyasszonyok”, a zöldből készült kiegészítők (öv, fejkoszorú), a fa mécsestartók, fakorongok is ezt képviselték.

A virágcsokrok bozontosabb, kevésbé strukturált formát kapták. A tavasznak köszönhetően az általam kedvelt virágokkal tudtam dolgozni. Így került középpontba a boglárka és a szellőrózsa, amelyeket sok-sok zöld övezett. Mivel a csokrokban is megjelentek a koncepció domináló színei, ezért előtérbe került  a brunia  és az aranyra fújt szárított mák is. Az asztaldekorációból nem maradhatott ki a kövirózsa sem, amelyek geometrikus üvegcsékben foglaltak helyet. Az asztal maga egy nagy kőszikla volt, amely segítségével még jobban tudtuk ötvözni a két stílust.

Tarcal_styledshoot_13Tarcal_styledshoot_14Tarcal_styledshoot_17Tarcal_styledshoot_30Tarcal_styledshoot_23Tarcal_styledshoot_24Tarcal_styledshoot_25

Eljött a nap, amikor ténylegesen mindenki munkába állhatott és saját alkotását adhatta a nagy egészhez. Az előkészület Debrecenben, Venter Attila stúdiójában, az Art Room-ban történt. Ezúton is nagyon köszönjük, hogy ezt a kis meseországot biztosította nekünk! Izgultunk az időjárás miatt, (mert B terv nem is volt), de szerencsére velünk volt…

Mivel a férjem és én imádjuk a kutyákat, így szerettük volna, ha a kis kedvencek is részt vesznek ezen a fotózáson. Egy kedves család felajánlotta, hogy szívesen eljönnének a kutyáikkal a fotózásra, így került Alaszka és Csoki a látótérbe… Nagyon ügyesen tűrték a modell szakma hátulütőit.

Tarcal_styledshoot_20Tarcal_styledshoot_19

A tó adottságainak köszönhetően a fényviszonyok kedvezőek voltak. A legszebb képek naplementekor készültek, és Attila (Venterphoto) is ekkor kapott leginkább ihletet. A fotók magukért beszélnek, Attilának köszönhetően az elképzeléseink impozáns képekben ölthettek testet.

Jó volt nézni, hogy mindenki alázattal, nagy szorgalommal és türelemmel viszi végig a napot. Sűrű nap állt mögöttünk, azonban a sok munka, szervezés meghozta a gyümölcsét. Fáradtan, de elégedetten, feltöltődve értünk haza, hisz 9 kreatív ember együtt alkotott valamit, amiben mindegyikünk keze nyoma ott van. Az örömfotózásunknak köszönhetően kellő energiával vetjük bele magunkat a 2017-es esküvő szezonba.

Közreműködők:

Fotó: Venter Attila – Venterphoto
Koncepció, virág, dekoráció: Mészáros Mónika – MM Decor&Flower
Torta design: Török Lévai Zsófia – Be My Cake by Sophie
Papír design: Fekete Zita – Wedding Paper- Esküvői meghívó&papír design
Smink: Vajda Viktória – Macaron Makeup
Hajstylist: Gáll Bea – Sun Vision Beauty
Modellek: Bujdosó Réka, Somogyi Lilla
Kutyusok: Alaszka, Csoki
Előkészületek helyszíne: Art Room photography, Debrecen
Fotózás helyszíne: Tarcali Bányató

 

 

 

comments