Nyakig benne vagyunk az esküvői szezonban, az egy hétvégére eső menyegzők száma megközelíti a Belső-erzsébetvárosi stag partikét. A kitűzött dátumok közeledtével a házasulók feje fölött pedig egyre inkább összecsapnak a hullámok, legalábbis hajlamosak vagyunk így érezni. Segítsetek magatokon, könnyítsetek a helyzeteteken és tereljétek a gondolataitokat a lényeg, egymás irányába!

 

1. Engedjétek el a fölét!

Lássuk be, az esküvő lényegi része már réges-rég eldőlt és prímán meg lett szervezve. Ami még hátra van, azok a cseresznyék a hab tetején. Sok-sok kis – egyébként nagyon csinos, de – fölösleges cserkó. Szemezzetek ki közülük 1-2 kedvencet, a többit pedig úgy ahogy van, engedjétek el! Ezek csak a ti fejetekben fontosak, és léteznek egyáltalán. Másoknak, de higgyétek el, az elengedést követő pillanattól nektek is, teljesen kerek egész és tökéletes lesz a menyegző nélkülük is!

 

2. Szabadítsátok fel magatokat!

Legalábbis aznapra. Szedjétek össze egy – ne túl hosszú – listába azokat a dolgokat, amik igazán fontosak az esküvő napján és amiket muszáj kontrollálni. (Pl. “A csokrokért elugrani 10.00-kor”, “Az alábbi páros és csoportos fotók készüljenek el!”, “A polgári szertartásról az asztaldísz kerüljön át a lagzis főasztalra!”, “A gyertyákat gyújtsátok meg 20 órakor!”) Ha nincs mindentvivős szervezőtök, ceremóniamesteretek, háziasszonyotok, házigazdátok, akkor rendeljetek hozzájuk, kérjetek fel egy-egy felelőst a családból, barátok közül, akire jó szívvel rá tudjátok bízni az adott feladatot. Így mindenkinek csak egyetlen teendője lesz, ami egyáltalán nem megterhelő és mindenki örül, ha kicsit hozzátehet a nagy egészhez.

 

3. Hangolódjatok!

Ha a to-do listátok huszárvágással történő lerövidítése megvolt, és a menyegző napjára sűrűsödő teendők súlyát is sikeresen elosztottátok, akkor jöhet a lényeg: az elcsendesedés, befelé és egymásra figyelés, a házasságkötésetekre való lelki-szellemi ráhangolódás. Mert hogy az egész erről szól. Ezért van. A többi csak körítés. Ne hagyjátok, hogy elvesszen a lényeg! Beszélgessetek! Sokat. Arról, hogy mi lesz később. Elsősorban nem az esküvőre, hanem a házasságra készültök. Kérdezzétek meg, hogy van a másik, mit érez! Írhattok levelet a jövőbeni magatoknak, pl. arról, mit éreztek most, hogy képzelitek el a megújuló közös életeteket; mit gondoltok, hol tartotok majd 5 év múlva stb.

 Petra_Andris_01 Fotó: Fotó: Török-Bognár Reni, Renifoto  / Petra és Andris levendulás-rezgős, bisztrós esküvője

comments