Íme egy iskolapélda arra, hogy jó ízlés mellett semmiről sem kell lemondani mindabból, amik mi vagyunk, hogy nem kell egy kiválasztott stíluskonzerv útmutatójához igazodni ahhoz, hogy menő, szép, gusztusos menyegzőnk legyen. Hogy az elegancia, a vintage, a természetközeliség ÉS (ősi) magyar örökségünk is simán megférhet egymás mellett. Bravo! Kinga mesél.

Fejben már sokszor, sokféleképpen megfogalmaztam ezt az írást. Formáltam, alakítottam, ám leírva mégsem tetszett, valami mindig hiányzott a szavakból, mondatokból… Most újra próbálom hát. Bízom benne, hogy ezúttal bele tudom „édesgetni” azt a pluszt, amitől elkezdenek táncolni és repülni a sorok, s amitől megelevenedik a kép – a Mi csodavilágunké.

Mindenekelőtt fontosnak tartom kiemelni az eklektikus jelzőt, mert ahogy azt látni fogjátok: a helyszín szecessziós, a dekoráció letisztult/egyszerű/modern volt, néhány részlet pedig a ’20-as, ’30-as éveket, a vintage stílust idézte, míg a szertartásunk Táltos volt.

Végtelenül hálás vagyok azoknak a csodálatos, természetfeletti képességekkel rendelkező segítőknek (az anyagi világban Esküvői Szolgáltatóknak hívjuk őket), akik körénk „gyűltek”, hogy hozzáadják energiájukat a Nagy Napunkhoz. Ahogy bővült a Mi Csapatunk, éreztem, hogyan növekszik az energia is. Helyükre kerültek a részletek, olyan gyönyörűen formálódott a sok hozzáértő kéz alatt az Esküvőnk, hogy öröm volt látni. Amit nagyon fontosnak tartottunk, az a szolgáltatóinkkal kialakult egyfajta kölcsönös bizalom, és hogy „egy nyelvet beszéltünk” velük. Értették, mit szeretnénk, és meg is valósították az elképzeléseinket. Időközben a rendezvényszervező agyam minden kis idegsejtje rálelkesült, beleizzott a szervezés gépezetébe, rakta a helyére a puzzle darabokat, végre újra elemében volt, otthon volt. Nagy-nagy, dupla, tripla, sokszoros örvendezés volt bennem az Esküvőnk előtti 2-3 hétben végig. Zsongás-zsizsegés, pörgés-belehelyezkedés, lelkendezés-örvendezés, örömforgás, boldogságforgás: megesküszünk! Az Esküvőnket szervezzük éppen! Mint a Tejút, úgy formálódott, csiszolódott számunkra tökéletes-mágikus-fergetegesre az Esküvőnk, ebben az örömforgásban, a segítőink energiáiból.

Helyszínünk a Muzikum Klub volt. A partit és a vacsorát az emeleti koncertteremben tartottuk. Svéd asztalos vacsival vendégeltük meg szeretteinket, italokat pedig egy külön bárpultnál és pincérektől is rendelhettek, mert mindenképpen kötetlen, szabad légkört szerettünk volna teremteni. A buli hangulatot pedig a Black Velvet zenekar varázsolta körénk. Velük kezdem, mert eszembe jutott a „muzikumos” Laci és a zenekar frontemberének arca, amint azt hallják, hogy természetfeletti képességekkel megáldott csodalényeknek nevezem őket. Mind a helyszín, mind a zenekar kapcsolattartóival remekül működött a közös szervezés. A többi szolgáltatóval egyetemben, bennük is profikat ismerhettünk meg.

Kinga_Gergo_03Kinga_Gergo_36Kinga_Gergo_26

A Muzikum épülete, a Hadik palota, gyönyörűséges. Lélegzetelállító csigalépcsővel és előtérrel, stukkókkal és barokk tükrökkel – szerelem volt első látásra. Itt készültünk aznap a koszorúslányokkal közösen, ide érkezett a sminkes, a fodrász, a lányok, s anyukám. Teljesült a vágyam, hogy egész nap a közelemben legyenek, és a közös készülődés legyen a program része. A lányokkal együtt kötöttük meg a csokrainkat: a menyasszonyi csokrot, az ő koszorúslány csokraikat, s a csöpp koszorút a legkisebb koszorúslányka fejére. Együtt ettünk, kávéztunk, pezsgőztünk, nevettünk, fotózkodtunk.

Kinga_Gergo_10Kinga_Gergo_08Kinga_Gergo_15Kinga_Gergo_13Kinga_Gergo_12

S akik mindeközben a helyszínnel csodát műveltek: az Odú Design alkotói. Imádtam azt is, hogy ott lehettem az épületben, néha belestem, nyomon követtem, hogyan alakítják át a termet olyanná, amilyennek megálmodtuk. Külön hála és köszönet a munkájukért, a kreativitásukért, az odaadásukért. Csodavilággá varázsolták az egyszerű koncerttermet, és kiemelték a többi helyiség szépségeit. Hihetetlenül elragadóvá tették ezáltal az esküvői szertartásunkat és a bulinkat is. Imádtam a dekorációnk minden apró kis részletét (amiből sok volt ám). Imádtam, ahogyan mindenre odafigyeltek, hogy tényleg a szívüket-lelküket beletették a dekorációba.

Kinga_Gergo_01Kinga_Gergo_05Kinga_Gergo_14Kinga_Gergo_02Kinga_Gergo_20Kinga_Gergo_39Kinga_Gergo_04

Ebbe a letisztult fehér-ezüst közegbe illesztettük bele az esküvői szertartásunkat. Táltos esküvőnk volt dobokkal, zsálya füsttel, közös faültetéssel, kenyérszegéssel. Nap Apával és Föld Anyával, a négy égtájjal és a természettel kapcsolódtunk, belőlük töltekeztünk, Őket hívtuk, legyenek részesei fogadalmunknak, ünnepeljenek velünk Ők is. A szertartás részeként minden egyes jelen lévő szerettünk egy-egy jókívánság-szalagot kötözött egy botra, mi pedig azóta is őrizzük a kívánság-gyűjteményünket. A dobok hangja segített megérkeznünk lélekben is a szertartásra, az énekek dallama vitt át minket dimenziókon, tereken, áthangolt minket, érzékennyé tette bennünk azt a részünket, amelyik képes átlényegülni, átérezni, befogadni, elfogadni, együtt rezdülni a többi lélekkel, rezgésükre eltávolodtunk a terem falaitól egy olyan helyre, ahol csak Mi ketten voltunk, ahol egymás szemébe nézve megtaláltuk a teljességet, az egységet. Meglepődve kaptam fel a fejem, amikor elhallgattak a dobok és az ének, és megszólalt Babi (Sütő Annamária), a szertartásvezetőnk. Ekkor érkeztem meg a terembe. Sokat tudnék még írni a szertartásról és a felkészülési folyamatról, de azt ajánlom, ha érdekelnek a részletek, keressetek bátran vagy engem, vagy Babit! Szívesen meséljük nektek tovább.

Kinga_Gergo_16Kinga_Gergo_17Kinga_Gergo_18Kinga_Gergo_19Kinga_Gergo_22Kinga_Gergo_23Kinga_Gergo_24Kinga_Gergo_21Kinga_Gergo_25

Egyetlen dolog, egy szívfájdalom volt. Szabadtéri szertartást szerettünk volna, mindenképpen a természethez közel képzeltük el magunkat és a szertartásunkat. Ehhez meg is találtuk a tökéletes helyszínt az Építész pince belső udvarában, nagyon közel a party helyszínhez, de az időjárás közbeszólt, szemerkélő eső, viharos szél, és kb. 10 fok volt odakinn, úgyhogy maradt a B terv, a Muzikum földszinti terme.

Tovább gazdagítottuk az eklektikus összképet, mégpedig megjelenésünkkel. Gergő sötétkék árnyalatú, kockás öltönyt viselt, én pedig saját ízlésemre és alakomra formált, egyszerű fehér ruhát, kedves mesterem és barátnőm kreálta egyszerű ruhakölteményt, amit a kiegészítők tettek teljessé és izgalmassá. Az övemet és a karkötőmet fehér és krémszínű sujtás díszítette, Pázmán Ida iparművész munkái. A sujtást gazdagon kivarrta kristálygyöngggyel, holdkővel, hegyi kristállyal és rózsakvarccal. A csipkekesztyűmet édesanyám horgolta, „Dorothy cipellőm” csillogott-villogot, sminkem, frizurám és fejdíszem pedig a ’20-’30-as évek stílusában tündökölt.

Kinga_Gergo_06Kinga_Gergo_07Kinga_Gergo_27

Külön óriási örömöt nyújtott az alkotási folyamat, amikor a fejdísze(i)met készítettem. Szívvel-lélekkel kreált BrideDo darabokként formálódtak a kezeim között. Annyira belejöttem és annyi ötletem volt, hogy mindjárt 3 különböző fejdíszt és 2 pár fülbevalót készítettem pár nappal az esküvő előtt. Ezeket is többek között kristályokkal és egyedi kerámiagyöngyökkel díszítettem. Szó szerint nem bírtam leállni velük. Táncos cipellőmet pedig türkizkékre festettem, hogy passzoljon az egyik fejdíszemhez.

Kinga_Gergo_09Kinga_Gergo_11

Nyitótáncunk koreográfiájában és a tangó elsajátításában Glotz Mária, a Tango Libre Budapest tánctanára segített nekünk. Főleg nekem, nagyon sokat, mivel Gergő már gyakorlott táncos.

Kinga_Gergo_29Kinga_Gergo_30

A szolgáltatók (csodalények) közül a fotósunkat szeretném még mindenképpen kiemelni: Szeghalmi Andi készítette a meseszép képeinket, amiken jól tükröződik ötletessége, odaadása, lelkesedése, mindaz, amit beletett, ahogyan aznap, és a kreatív fotózáson is dolgozott.

Számunkra felejthetetlen a nagy közös ünneplés, a szeretteinkkel, a családunkkal, a barátainkkal együtt töltött fantasztikus nap, ahogyan csak gyűlt és gyűlt az energia.

Kinga_Gergo_35Kinga_Gergo_33Kinga_Gergo_32Kinga_Gergo_28Kinga_Gergo_37Kinga_Gergo_31Kinga_Gergo_38

 

Közreműködők:
Gyűrűk: Dimesso
Helyszín és étel: Muzikum Bisztro
Torta: Neked Cake
Zenekar: Black Velvet
Nyitótánc: Glotz Mária
Szertartásvezető: Sütő Annamária
Dekoráció: Odú Design
Fényképek: Szeghalmi Andrea Photography
Fejdísz: BrideDo

 

Bohém esküvőtök volt vagy lesz?
Segítsetek más pároknak: küldjetek beszámolót, fotókat, tippeket, hogy szétkürtölhessük, vagy hívjatok meg minket is! :) A lényeg, hogy írjatok!

 

comments