Nos, ezt is megértük. Ma van az 5. házassági évfordulónk. Szeptemberben pedig 15 éve leszünk egy pár. Van két főnyeremény gyerekünk. És boldogok vagyunk. Nagyon. És még annál is hálásabbak mindezért.

Agyaltam, miként lehetne valami nem túl parttalan módon felidézni az esküvőnket a kis jubileum apropóján. És elkezdtek konkrét képek, pillanatok, mozzanatok, impressziók bevillanni. Gondoltam, az lesz a legtutibb módja az időutazós sztorizásnak, ha ezekből osztok meg veletek párat. Legyen mondjuk 10, az már jól bejáratott az efféle listák készítéséhez. Nem fértem bele nyilván. 16+1 lett.

16+1 kedvenc dolog az esküvőnkben

1. Hogy a korai ébredés után egyedül bementem a győri belvárosba, hogy még kényelmesen, odafigyelősen, megélősen beleférjen egy gyónás a kármelitáknál és hazafelé kiválasszak pár szál virágot a hajamba a virágpiacon. Szombat reggel lévén csend volt és nyugalom, olyan igazi hűvös, nyári reggel.

2. Amikor a legjobb barátnőm barátja (most már férje) a megbeszélt időpontban, jó korán, pontosan megjelent a házunk előtt a puttonyos autóval, hogy a teljes hóbelebancunkkal együtt odavigyen a helyszínre. Nyugalommal töltött el a megbízhatósága, a segítség, tudtam, hogy a nagyon feszes menetrend ellenére minden menni fog és rendben lesz. Hogy számíthatunk a családra és a barátainkra, mindenki a megbeszéltek szerint teszi majd a dolgát.

5_eve_volt_a_mi_napunk_02

3. A helyszínünk, a házigazdáink, az otthonosság. Vének. Az út Vénekre. Ami számomra a lelassulás, fókusz-megtalálás egyik tökéletes módja.

5_eve_volt_a_mi_napunk_01

4. Amikor a valóban NAGYON feszes menetrend szerint, kissé kapkodósan, de végül tökéletesen összeállt minden, és a sokfelé figyeléstől szellemileg, idegileg leharcolva, de a terv szerint, bőven időt hagyva a készülődésre elvonultunk az egyik csodásan fotózó barátnőmmel, anyukámmal és anyóskámmal belebújni a ruhámba.

5. A ruhám.

6. A csokrom.

7. Apukám büszke, meghatott mosolya, erős szorítása, ahogy belémkarolt, hogy ha úgy érzem, indulhatunk.

8. Amikor a templom küszöbén minden de minden gondomat, gondolatomat, nyűgömet elengedtem. Tényleg. Még azt is, hogy előbb kezdődött az orgonajáték, mint kértem. Megláttam Domit és onnantól csak vele foglalkoztam.

5_eve_volt_a_mi_napunk_05

9. Az, hogy a szertartások alatt az atya és az anyakönyvvezetőnk is személyesen hozzánk szólt. Hogy sikerült jelen lennem, Domira és rájuk figyelnem.

5_eve_volt_a_mi_napunk_04

10. Hogy olyan mérhetetlen szeretet szabadult fel akkor ott, amit még hetekig, sőt hónapokig emésztgettünk és ami az egész esküvőt egy boldog flow-vá varázsolta.

11. Hogy a sok vendég és kivédhetetlen, folytonos különválás ellenére, a sodródó, önfeledt ünneplés során újra és újra egymásra bukkantunk, egymásba kapaszkodtunk. Érezhetően vonzottuk egymást a forgatagban.

12. Hogy lettek csodálatos analóg képeink. Atiii!! (Most csak ezekből válogattam.)

5_eve_volt_a_mi_napunk_06

13. Amikor a legelképesztőbb párosokat pillantottuk meg együtt táncolni, beszélgetni (Például Domi középiskolai cimbijét és a lagzi egyetlen idős vendégét, az akkor 88 éves, imádott nagyikámat, hajnalban, a végsőkig kitartó keménymag furcsa párosaként. Ha arról a párbeszédről készült volna hangfelvétel, most nagyon sokat fizetnék érte…). A folyamatosan nyüzsgő, totál vegyes összetételű táncparkettért a minden várakozásunkat felülmúló, spártai mód, hajnalig helytálló, a mash-upok hazai Jimi Hendrixének, DJ Mortának tartozunk örök hálával.

14. Az áramszünet. Hogy előkerült Apukám gitárja és elénekelte nekünk, amivel már hónapok óta készült. És amit majdnem elsunnyogott. Imádtuk. Hogy ezek után egy igaz barátunk is bátorkodott eljátszani egy dalt. Nekünk, (többek között) rólunk.

15. Hogy az esküvőnk lett életünk legjobb bulija.

5_eve_volt_a_mi_napunk_07

16. A másnap. Ahogy támolyogtak elő az arcok. És jöttek a sztorik…

+1. Hogy egyből utána elmentünk elúsztunk a nászútra.

 

Bohém esküvőtök volt vagy lesz?
Segítsetek más pároknak: küldjetek beszámolót, fotókat, tippeket, hogy szétkürtölhessük, vagy hívjatok meg minket is! :) A lényeg, hogy írjatok!

 

comments