Egy igazi Pinterest-esküvővel bővül a beszámolók sora. Kifinomult elegancia, jó ízlés és emberi léptékű visszafogottság, egy kis bohém bájjal. Zsófi elmeséli, megmutatja. Csak dőljetek hátra és élvezzétek a látványt!

 

A lánykérés New Yorkban történt. A második évfordulónkat ünnepeltük, az Il Buco nevű étterembe mentünk vacsorázni. Végül az étterem előtt kérte meg a kezem, mert már annyira izgult, hogy nem tudott tovább várni vele.

A szervezést körülbelül egy évvel az esküvő előtt kezdtük el. Mivel tudtuk, hogy Budapesten szeretnénk tartani, Magyarországra utaztunk a nyár folyamán, hogy személyesen látogathassunk el a lehetséges helyszínekre. Amikor a Vajdahunyad várát megláttuk, tudtuk, hogy az a mi helyünk.

Zsofi_Jerzy_01Zsofi_Jerzy_02Zsofi_Jerzy_03Zsofi_Jerzy_04Zsofi_Jerzy_05

Inspiráció gyűjtéséhez főleg a Bohém Esküvőt használtam, illetve nagy segítségemre volt a honlap a szolgáltatókkal való kapcsolatfelvételben is.

Mivel grafikus vagyok, a meghívókat, a menükártyákat, az ültető kártyákat, illetőleg minden grafikai elemet én magam terveztem, így tökéletesen illett a helyszínhez és teljesen egyedi volt.
Az ételekért Jerzy volt a felelős, egytől-egyig a kedvenc ételeit válogatta össze a menübe. A vendégek az esküvő előtt kiválaszthatták, milyen főételt szeretnének enni az este folyamán, választásukat az esküvő honlapján tudták jelezni felénk.

Zsofi_Jerzy_06Zsofi_Jerzy_07Zsofi_Jerzy_08Zsofi_Jerzy_09

Tekintve, hogy Jerzy amerikai én pedig magyar származású vagyok, ezért a mi esküvőnket semmiképpen sem lehet hagyományos magyar esküvőnek nevezni. Mindenféle „magyaros elemet” nélkülözött. Ezen kívül mindenképpen egy kötetlenebb esküvőt szerettünk volna “kötelező” programok nélkül, csupán három elemet tartottunk meg a hagyományos dolgok közül: a ceremóniát, a vacsorát és a torta felvágását. Viszont mivel egyikünk sem vallásos, nem volt templomi esküvő, csupán egy rövid ceremónia, ami két nyelven zajlott.

Zsofi_Jerzy_13Zsofi_Jerzy_14Zsofi_Jerzy_15Zsofi_Jerzy_16Zsofi_Jerzy_18Zsofi_Jerzy_19Zsofi_Jerzy_20Zsofi_Jerzy_21

A kedvenc dolgunk az esküvőnkben a vendégek voltak, akik a világ minden tájáról érkeztek, volt aki Tel Avivból, volt aki New Yorkból, voltak Los Angelesből, Londonból, Calgaryból és természetesen voltak magyarok is. Annak ellenére, hogy ilyen vegyes volt a társaság, könnyedén szót értettek egymással az emberek. Mindenki nyitott volt a többiekre, barátságok, sőt gyengédebb szálak is köttettek.

Imádtam a helyszínt, a Vajdahunyad vári kerengőnél szebbet el sem tudtam volna képzelni az esküvőm helyszínéül. Ha százszor kellene újraszervezni a menyegzőt, ezen egyszer sem változtatnék.

Zsofi_Jerzy_10Zsofi_Jerzy_11Zsofi_Jerzy_23Zsofi_Jerzy_22

Visszagondolva, a fontosabb dolgok közül semmin sem változtatnék, egy kis apróság volt, amin esetleg igen. A hotelszobával, ahol a koszorúslányokkal készülődtünk, nem voltam maximálisan megelégedve. Vintage hangulatú szobára számítottam, amilyen a szálloda stílusa is, ehhez képest a szoba túl modern volt. Így az ott készült képek nem teljesen illenek a többi esküvői fotóhoz. A hotel maga nagyon szép volt, annyira, hogy végül ott oldottuk meg a kreatív fotózást is a ceremónia előtt. De ez igazán apró dolog, ami egyáltalán nem befolyásolta az esküvő hangulatát.

Zsofi_Jerzy_28Zsofi_Jerzy_27Zsofi_Jerzy_26Zsofi_Jerzy_24Zsofi_Jerzy_29

Én azt javasolnám a jegyespároknak, hogy a szervezést kezdjék el időben, de azért ebben sem kell túlzásba esni. Nem kell és nem is lehet megtervezni az esküvő minden egyes percét. Nálunk nagyon sok minden spontán alakult és végül azok a dolgok sültek el a legjobban. A lényeg, hogy élvezzék a pillanatot, bárhogy is alakul a megvalósítás!

Zsofi_Jerzy_25Zsofi_Jerzy_30Zsofi_Jerzy_31Zsofi_Jerzy_32

 

Közreműködők:

Fotó: Borbáth Áron
Dekoráció és esküvőszervezés: Girl in red shoes
Virágok és virágkoszorú: SzucsFló Virág
Grafikus: Sophianna Faith
Catering: Pearl Event & Wedding
Torta es desszert asztal: Cake Shop
Frizura: Tóth Ari
Menyasszonyi ruha: Daalarna – Benes Anita
Fehér menyecske ruha: BHLDN
Vőlegény öltönye: Hugo Boss
Cipő: Jimmy Choo, BHLDN
Ékszer: Thomas Sabo

Bohém esküvőtök volt vagy lesz?
Segítsetek más pároknak: küldjetek beszámolót, fotókat, tippeket, hogy szétkürtölhessük, vagy hívjatok meg minket is! :) A lényeg, hogy írjatok!

 

comments